10 Dingen die je echt NOOIT moet zeggen tegen de moeder van een tweeling

13.11.2018 00:10

Af en toe voelen tweelingmoeders zich net een wandelende kermisattractie. Ze krijgen de raarste dingen naar hun hoofd. Eh. Doe maar even niet?!?! 

LEES OOK: 10 Dilemma’s waar elke tweelingmoeder tegenaan loopt

Vrienden en onbekenden opgelet! Spreek je een vrouw aan met een tweeling, of erger: die zwanger is van een tweeling – houd er dan rekening mee dat bij het stellen van de volgende vragen het dubbel aantal hormonen jouw kant op gevlogen komt.

1
Oh wat leuk, een tweeling! Dan ben je in één keer klaar!
You gotta be kidding me… Misschien wilde ik maar één kindje? Of misschien wil ik er 3, of 4, of 6. Mag het?

2.
Twee voor de prijs van één!!
Was het maar zo. Onze bankrekening en ons spaarvarken denken daar toch echt net iets anders over. Dubbele baby-uitzet, dubbel aantal luiers, dubbele hoeveelheid voeding en ga zo maar door. Helaas, niemand verkoopt je 2 bedjes voor de prijs van een.

3.
Oh, een tweeling? Hoeveel IVF-pogingen zijn dááraan te pas gekomen?
For the record, tweelingen kunnen ook op een natuurlijke wijze worden verwekt. Een vraag die je niet wil horen tussen de bospenen, bloemkolen en kroppen sla in de supermarkt. Een vraag die je überhaupt niet wil horen. En nu we toch bezig zijn, wil je ook weten door welk standje ik in verwachting ben geraakt?

4.
Je hebt er toch zelf voor gekozen om een tweeling te krijgen?!
Natuurlijk. Twee keer achter elkaar sex gehad en vervolgens met de benen omhoog tegen de muur. Het werkt!

5.
Je ziet er nog goed uit voor iemand die in verwachting is van een tweeling.
Natuurlijk zijn complimenten fijn. Voornamelijk tijdens je zwangerschap. Iedere mommy-to-be hoort dan graag dat ze er nog steeds fantastisch uit ziet. Maar de samenstelling van de zin “je ziet er nog goed uit voor iemand die in verwachting is van een tweeling”, nah, dat zet je wel aan het denken. Had je liever gehad dat je me naar binnen had moeten rollen?

6.
Zo’n grote kinderwagen is ook onhandig he?
Nee joh. Zolang je uit 99% van de winkels in de stad blijft, is niets aan de hand.

7.
Ze zijn eeneiig, ja dat zie je zo!
Nee mevrouw, het is een TWEE-eiige tweeling. “Nou nee hoor meisje, dat heb je toch echt verkeerd. Ik zie zo dat het een eeneiige tweeling is.” Really? Dan heb ik me de afgelopen 9 maanden toch echt vergist. Mevrouw, u heeft gelijk. U weet dat beter dan ikzelf.

8.
Vind je het niet jammer dat het twee jongens zijn? Had je niet liever gehad dat eentje een meisje was?
Ik heb nog gevraagd in het ziekenhuis of ze eentje konden omruilen voor een meisje op de couveuse-afdeling. Dat vonden ze helaas niet zo’n goed plan.

9.
Is het een tweeling?
Nee, een drieling. Maar de derde past niet in de wandelwagen dus die heb ik thuis gelaten.

10.
Zo jong en dan al twee kinderen…
Ja, ik ben jong. Nee, het gaat je niets aan. Ja, ik ben dolgelukkig met ze. Nee, ik heb mijn leven niet verpest. Ja, ze waren gewenst. Nee, ik ben niet alleenstaand, maar bedankt.

LEES OOK: 22 Briljante tips voor (toekomstige) ouders met een tweeling.