10 Handige hacks voor moeders die een opgeruimd huis willen

01.12.2018 05:00

Opgeruimd huis met kinderen: dé tips

Weet je nog, toen je nog geen kinderen had? Hoe je huis er toen uitzag? Schoon, opgeruimd, netjes? Iedere moeder verlangt daar naar terug, als ze aan het eind van de dag weer eens met lede ogen aanziet hoe haar huis eruit ziet alsof er een bom in is af gegaan. Maar wees niet bevreesd, wij hebben een paar simpele trucs om alles weer op orde te krijgen. Met deze hacks hoef je je nooit meer te ergeren aan (of te schamen voor) de rommel.

LEES OOK: Weggooien = nooit meer opruimen. Minimalisme met kinderen.

  • Doe ‘s nachts de deur van je huis niet op slot en plak een briefje op de deur met: ‘HELE MOOIE SPULLEN HIER!’ erop. Gegarandeerd dat je ‘s morgens de helft minder meuk hebt.

  • Gooi, a la Marie Kondo, gewoon alles weg waar je niet blij van wordt. Dat betekent dus ook de Playstation van je man, de verzameling Toet Toet auto’s van je kinderen en al jouw kleding waar geen elastiek in zit.

  • Bel de kringloopwinkel en zeg dat ze gratis spullen mogen komen uitzoeken, zolang zij maar zorgen dat ze alles zelf weg komen halen.

  • Stop met opruimen en schoonmaken. Laat je huis zo rommelig en vies worden dat je gezin uiteindelijk uit pure wanhoop zo’n tv-programma inschakelt waarin hoarders en/of vervuilde mensen geholpen worden door een celebrity.

  • De troep is niet zozeer het probleem, het is meer het feit dat je er de hele tijd tegenaan moet kijken. Stouw alles dus in een kast in gang, of een leegstaande zolderkamer en doe de deur daarvan op slot. Probleem opgelost.

  • Heb je geen gangkast of zolderkamer, zet het dan dagelijks op een bingedrinken. Alcohol vertroebelt je zicht.

  • Iedere keer dat je huis zo vol begint te raken met zooi dat je alleen nog met een stormram naar binnenkomt, verhuis je, met medeneming van alleen de inhoud van je drankkast, je kinderen en de man.

  • Verdeel alle rondslingerende spullen in drie stapels: dingen om te bewaren, dingen om weg te geven en dingen om weg te gooien. Steek vervolgens alle drie de stapels in de fik. Voila: weg troep.

  • Geef het op en verklaar de troep een uiting van feministisch protest. Bij klachten van gezinsleden ga je op de bank met je beha staan zwaaien en roep je dingen als “IK WEIGER MIJ TE CONFORMEREN AAN OUDERWETSE ROLPATRONEN!” en “OPRUIMEN IS VROUWENHAAT!” Wedden dat je man en kinderen ineens heel snel gaan opruimen?

  • Bezuinig op wijn en nieuwe schoenen en neem een werkster (HAHA! Nee hoor, grapje natuurlijk).

LEES OOK: 12 Dingen die niemand leuk vindt aan moeder zijn.