10 Redenen waarom een Quooker megahandig is voor drukke moeders

Ken je dat? Dat je water opzet voor thee, maar dat je vervolgens vergeet er ook thee van te maken. Barbara had het zo’n keer of zes per dag. Tot ze een Quooker nam. En toen kwam ze erachter dat die kraan nog zoveel meer kan dan thee zetten.

Kijk – als je nooit een Quooker gehad hebt, zul je ‘m ook nooit missen, zoals met vele dingen in het leven. Ik had echt nooit nagedacht over waarom het handig zou zijn om altijd kokend water tot je beschikking te hebben. Maar nu ik een Quooker heb, gebruik ik ‘m dus volop, soms wel 10 keer per dag. Want je kan er zoveel meer mee dan thee zetten.

Namelijk dit:

 1. Als ik echt een race tegen de klok heb voor het avondeten, kies ik voor couscous: kipje grillen, uitje hakken, courgette en tomaat snel bakken, en dan hup de couscous in een schaal en even onder de Quooker, paar minuten laten staan en klaar ben je!
 2. Als ik een uitje heb gehakt spoel ik daarna meteen de houten snijplank af met kokend water, zodat de ui-geur meteen verdwijnt.
 3. ‘s Morgens als ik met mijn slaperige hoofd uit hoofd kom, wil ik maar één ding: thee. Nou en je weet wie er in de ochtendspits altijd als laatste aan de beurt is hè? Precies. Dus tegen de tijd dat de waterkoker klaar was met z’n ding doen, zat ik te stressen met een peuter die zijn boterham niet in ZES maar in VIER stukjes wil. Ga dan nog maar eens thee zetten. Nu begin ik dus met een pot thee uit de Quooker en laat ik daarna pas alle ellende over me uitstorten.
 4. Dan komt het dus zelfs voor dat de pot leeg gaat (ik ben nogal een thee leut), en dan knal ik ik er gewoon nog wat kokend water bij. Ik drink nu thee tot het bittere eind van de ochtendspits: om 08:16 uur neem ik de laatste slok. Heerlijk!
 5. Tomaten ontvellen: ook zo’n klus. Maar aangezien mijn jongens gek zijn op tomatensaus, vind ik het ook niet een heel fijn idee dat ze elke dag tomaat uit blik eten. Dus zeker twee keer per week waag ik me eraan, die tomaten ontvellen, en het blijft een prutswerkje, maar met Quooker wel een veel sneller prutswerkje.
 6. Broodtrommels. Waarom vergeet ik altijd – nou ja, drie keer per week – om ‘s avonds de broodtrommels uit de rugzakjes te halen zodat ze ‘s morgens weer schoon uit de vaatwasmachine komen? Zucht. De ergste trommels zijn natuurlijk die je op vrijdag eruit vergeet te halen. Lachen man, als je daar op maandagochtend achter komt en de nieuw gesmeerde boterhammetjes alweer klaarliggen op het aanrecht… Ik spoel de broodtrommels dus altijd af met kokend water, zodat ze snel weer droog zijn.
 7. De melkschuimer. Die mag niet in de vaatwasmachine, er mag ook geen afwasmiddel in, dus: ik spoel dat ringetje altijd schoon met kokend water uit de Quooker.
 8. Eitjes koken! Ik ben gek op gekookte eitjes als tussendoortje, maar doordeweeks vind ik dat koken te lang duren. Nu zet ik een pannetje onder de Quooker, op het vuur, klaar! Ik stop er zo een in mijn tas, voor de half-vier-dip.
 9. En natuurlijk noodles/opkikkers en andere warme instant dingen.
 10. En dan nog een laatste inzicht: de thee is gewoon in één handeling klaar. Want dat is het ding met waterkokers, je zet het water op, gaat wat anders doen en dan vergeet je vijf van de zes keer om daadwerkelijk thee te zetten. Te druk, te veel nieuwe dingen die er gebeuren, te veel afleiding. Nou, dat is vanaf nu verleden tijd.

De Quooker-installateur haalde mijn oude boilertje weg, plaatste op die plek de Quooker (die ook ‘gewoon’ warm water maakt) en vertelde me dat:

 • Een Quooker zuiniger is dan een gewone boiler.
 • Het kokende water uit een huls in de kraan komt, terwijl het koude water uit een andere buis in het midden komt, en daarom kun je dus niet je handen branden aan een Quooker wanneer je de koude kraan gebruikt na de kokend water sessie.
 • Je het kokend water gedeelte van de Quooker sowieso niet aan krijgt zonder te weten hoe het moet: je moet twee keer duwen en dan draaien – geen kind die daar achter komt. Superveilig dus!

Benieuwd hoe ik de Quooker gebruik? Kijk deze video:

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Quooker, maar de inhoud ervan is 100% van mij. 

Lees meer over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Barbara van Erp

8 manieren om het zelfvertrouwen van je kind te boosten

Barbara’s oudste zoon is soms mega-onhandig. Daardoor is zijn zelfvertrouwen aangetast. Van...
Lees verder