‘De arts stuurde ons naar huis, maar 2 dagen later overleed Frenkie’

03.07.2023 12:15
Baby Frenkie overleden

In december 2022 werd Dirkje moeder van Frenkie. Een gezonde, tevreden baby. Vier maanden later wordt Frenkie tijdens een vakantie in Zwitserland niet lekker. Het zit Dirkje niet lekker, maar omdat de artsen niets verontrustends vinden, wordt ze naar huis gestuurd. Op Tweede Paasdag gaat het verschrikkelijk mis.

Dirkje (23) schrijft op Mamaplaats:

“Mijn naam is Dirkje, ik ben 23 jaar oud en woon samen met mijn vriend Thom. Van jongs af aan wist ik dat ik mama wilde worden. In april 2022 werd die droom werkelijkheid, ik was zwanger. Ik werd overspoeld door liefde, trots en dankbaarheid. De zwangerschap verliep met 39 weken voorspoedig en de bevalling was vlot. Ons allerliefste zoontje Frenkie, werd geboren op 3 december 2022. De kraamweek was rustig en de borstvoeding verliep goed. Maar bovenal, Frenkie was een tevreden mannetje en wij trotse ouders.

Frenkie was een tevreden mannetje en wij trotse ouders

Toen Frenkie vier maanden oud was, gingen wij met mijn familie naar Zwitserland. Hij werd hier niet lekker. Frenkie kreeg koorts en hij werd verkouden. Dit ging gepaard met rode vlekken op zijn huid en een pseudokroep aanval. We besloten naar het ziekenhuis te gaan en werden al snel gerustgesteld, we mochten terugkomen als het niet beter werd.

Een dag later begon Frenkie te hoesten. Hij werd schor en de rode vlekken namen toe. Ik probeerde overal informatie te verzamelen en te ondervinden wat de oorzaak was. Zo belde ik de dokters in de buurt, maar ook onze huisarts in Nederland. Ik was onrustig en de situatie zat me niet lekker, tegelijkertijd wilde ik mezelf niet gek maken.

Machteloos zijn we teruggekeerd naar het ziekenhuis, waar Frenkie werd opgenomen ter observatie. Al snel dachten ze aan een virale infectie. Op dit moment waren Frenkie zijn klachten verergerd. Zijn bloed werd onderzocht, hij lag aan een monitor voor zuurstof, hartmeting en ook zijn ontlasting werd gecheckt. Op de derde dag in het ziekenhuis ging het beter met hem, we mochten de dag erna naar huis.

Eenmaal teruggekeerd in Nederland zijn we met de verzamelde informatie bij onze huisarts langsgegaan. Onze huisarts zag niets ernstigs en hij vond dat Frenkie er helder bijzat. Ik wilde graag dat zijn ontstekingswaarden onderzocht zouden worden. Deze waren aan de hoge kant, maar gelukkig al wel afgenomen. De huisarts overlegde met de kinderarts in het ziekenhuis, maar deze vond het niet nodig Frenkie te zien.

De huisarts vond het niet nodig om Frenkie te zien

Terug thuis zat het mij niet lekker, ik was onrustig. Het lange Paasweekend stond voor de deur en ik wilde dat de kinderarts Frenkie voor deze tijd zou zien. Tijdens ons bezoek aan de kinderarts werden we gerustgesteld. Er werd gespeculeerd over een hand-voet-mondziekte. Frenkie zag er niet ernstig ziek uit en hij had geen koorts meer. Hoewel hij af en toe verhoging had, was hij helder en dronk hij vaker kleine beetje. Hij moest gewoon uitzieken…”

Het hele verhaal van Dirkje lees je op Mamaplaats.