11 redenen waarom ik iedere ochtend denk but first coffee.

15.03.2019 00:10
coffee

Vroeger dacht Renske als eerste aan haar outfit, en aan de god-de-lijke nacht vol woeste seks die achter haar lag, maar die tijd zit erop. BAM. WEG. UIT. BEELD. Laten we hopen dat het ooit nog terug komt. Maargoed. Het eerste waar Renske nu aan denkt als ze wakker wordt is: koffie! En wel hierom.

 1. Zonder koffie kan ik niet nadenken over wat ik aan moet en zonder kleren kun je de deur niet uit of ben ik nou gek.
 2. Zonder koffie ben ik niet in staat om na te denken over wat de kinderen aan moeten en eerlijk gezegd ga ik nog liever zelf naakt de deur uit dan dat ik de kinderen nakend de deur uit stuur. Mijn kinderen zijn stiekem toch een verlengstuk van mijn image het spijt me.
 3. Koffie betekent ook dat ik het recht heb om even te zitten want staand koffie drinken daar wordt niemand gelukkig van behalve Italianen.
 4. Helaas heeft niemand de bovenste koffie-memo gekregen in mijn gezin dus moet ik toch altijd staand mijn koffie drinken maar goed het gaat om het idee. Om de illusie. Illusies zijn het cement van mijn bestaan.
 5. Koffie is gewoon lekker! Lekkerder dan wijn! ’s Ochtends dan.
 6. Koffie is hip, helemaal als je het uit van die to go bekers drinkt. Nu drink ik persoonlijk zelf niet uit to go bekers maar daar gaat het nou even niet om in de basis is het hip.
 7. Ik moet natuurlijk al helemáál koffie drinken omdat ik ’s nachts drie keer naast mijn bed stond om peuter S. te voorzien van water en om baby B. te laten weten dat ik niet in rook ben opgegaan want dat schijnen baby’s van tien maanden nogal eens te denken heel vreemd maar het is zo die hersens zijn nog niet helemaal op orde.
 8. Van koffie ga je zo lekker hyper doen en als je hyper doet kom je vet fit over en dat is belangrijk want niemand mag weten dat ik van binnen helemaal absoluut niet fit ben in tegendeel maar verder wil ik er niet over uit wijden.
 9. Ik heb een heel goed Nespresso-apparaat en als ik mijn koffie ruik dan fantaseer ik altijd even dat ik koffie drink op een Spaans pleintje in de zon. Met van die gladde bolle gelige kinderkopjes die helemaal warm aanvoelen als je er met je blote voeten op gaat staan. En dan hebben ze vaak ook van die ronde roestvrijstalen tafeltjes met een heel licht Escher-achtige motiefje erin ach je kent het wel. En dat zeg ik: illusies! Dat is waar het om draait!
 10. Als ik geen koffie drink krijg ik hoofdpijn en dat kan ik er niet bij hebben.
 11. Als ik wel koffie drink kan ik de hele wereld aan en heb ik er weer helemaal zin in en ga ik er helemaal voor niemand houdt me tegen om van dit leven een succes te maken hier kom ik! Maar eerst nog een koffie.

Lees ook: De 7 fasen van slaapgebrek