17 uit-ste-ken-de redenen om deze feestdagen in de tropen door te brengen

22.09.2015 12:00

Je kunt natuurlijk wachten met verre reizen maken tot ze de deur uit zijn, maar hoe heerlijk zou het zijn om dit jaar de feestdagen in de tropen door te brengen? Zon, zee, avontuur – en niet sjouwen met kalkoenen. Dit is wat je allemaal voor heerlijks kunt doen…

Voordat ik kinderen had, vierde ik één keer oud & nieuw op de Dominicaanse Republiek. Nog nooit zoiets geks meegemaakt. Lagen we ergens midden op de dag met een cocktail in de hand (ze hadden er geen champagne), in een zwembad met allemaal dikke Duitsers om me heen en ja hoor, rond lunchtijd gingen we: tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier , drie, twee… HAPPY NEW YEAR!! En destijds was ik nog zo fris en fruitig dat al die dikke Duitsers me uitvoerig wilden knuffelen en zoenen. In het zwembad dus, hè? Brrrr…

Sindsdien vier ik het uitbundig thuis, met alles erop en eraan. Kerstbomen, kerstdiners, stapels vuurwerk – en iedereen komt altijd bij ons, omdat ik dat zo gezellig vind.

Maar zo langzamerhand begin ik wel zin te krijgen om het eens ergens anders te vieren, en als je dan toch de hele boel verplaatst, dan maar heerlijk naar de zon, want die winters duren mij echt te lang. Inmiddels ben ik ook onaantrekkelijk genoeg om niet meer bang te zijn voor dikke Duitsers die me willen zoenen, dus mijn fantasie begint op hol te slaan. En hoe leuk zou het zijn om midden op de dag, op een wit strand met je kinderen tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier , drie, twee…te doen? Dat vergeten ze hun leven niet meer.

Daarom zijn dit uitstekende redenen om de feestdagen in de tropen door te brengen:

Je krijgt niet al begin oktober mailtjes van die ene tante, die alles graag onder controle heeft en alvast eerste kerstdag wil claimen omdat ze nu al de rest van de feestdagen een volle agenda heeft, waardoor je meteen in een spagaat komt, want eerste kerstdag is ook de traditionele familiedag van je schoonvader en je man vindt echt dat zijn familie dit jaar aan de beurt is, waar je het mee eens bent, maar hoe moet het dan met jouw familie, die je ook nooit ziet buiten de feestdagen? Zucht.

Je hoeft niet al half november alle kerst-Libelles door te spitten op zoek naar dé kersttrends van het komende jaar.

Je, als je nú boekt, nog voor 1000 euro per persoon kunt vliegen naar Mexico, Bali, of Thailand.

Je met Riksja Kids in Bali, Mexico, Thailand en Costa Rica advies kunt krijgen van andere moeders over wat de leukste rondreis is met kinderen in jullie leeftijd.

Je hoeft niet de keuze te maken tussen die rollade van de supermarkt en de biologische, die echt belachelijk duur is.

Je de kinderen met sinterklaas gruwelijk kunt verwennen, omdat ze met kerst toch niks krijgen.

Dat kerst in de tropen natuurlijk behoorlijk veel geld kost en het iets is dat je zeker niet elk jaar kunt betalen, maar dat toch niet zo duur is als je denkt en je op plekken komt waar je zelf nooit naartoe zou gaan.

Je dan met de kerst, terwijl heel Nederland aan het stressen is ove drie dagen koken, vreten en zuipen, jij met een wildwaterboot… Costa PicMonkey

..een stroomversnelling af ragt en mango’s uit de boom eet, met uitzicht op de mooiste blauwe zee van Costa Rica die je ooit hebt gezien!

Of in de hangmat van je ecolodge ligt met je peuter op je, die heerlijk bovenop je in slaap is gevallen, zodat jij EINDELIJK een boek kan lezen, en je echt heel blij bent dat je nu niet met een bakfiets vol dozen wijn door een drukke stad aan het fietsen bent, terwijl je nat regent en hoopt op sneeuw, die nooit komt met kerst.

Of dat je als heel Nederland aan tafel gaat, jij een massage krijgt op een Balinees strand van de vrouw van je privéchauffeur die je al vanuit Nederland hebt geboekt, zodat je weet dat je geen gedoe krijgt met onderhandelingen en vage omrijd-routes, omdat hij gewoon voor een Nederlandse organisatie werkt en dus helemaal getest is.

Je hoeft ook niet zelf die neuroot te worden die al rond half oktober het oud & nieuw gezelschap wilt rond hebben, want als je er niet vroeg bij bent dan zit je daar weer met de buren, die best heel aardig zijn hoor, maar die na één glas prosecco (“champagne vinden we toch een beetje zonde van het geld”) al demonstratief gaan gapen, want ze moeten morgen al vroeg hun traditionele nieuwsjaarwandeling maken terwijl jij juist net de muziek een tandje harder wilde zetten.

En als je dan toch op Bali bent, kan je met oud & nieuw een tafel aan het strand boeken op Jimbaran Bay…

Jimbaran PicMonkey

…waar de kinderen de hele avond kunnen rennen en zwemmen, terwijl jij en je man samen aan de cocktails en/of champagne gaan, en dan met het hele gezin aftellen van tien, negen, acht en dan heerlijk met je privéchauffeur terug naar jullie hotel.

Je natuurlijk ook op de straten van Bangkok oud & nieuw kan gaan vieren, want die worden afgezet en door het hele centrum rondom Central World is een straatfeest met optredens, muziek en vuurwerk, waar je tussen de lokale kinderen en hun ouders vermengd met toeristen kunt gaan feesten, samen met honderdduizenden anderen….

…en als je dat te druk vindt, ga je lekker naar Noord Thailand, naar Chiang Mai…

Chiang MaiPicMonkey

…waar ze op dezelfde manier feestvieren, maar dan veel kleinschaliger, wat met kleine kinderen wel veel leuker is, en ze hebben daar de traditie met de khom loy, papieren lantarens die ze massaal oplaten, wat je kinderen nooit meer zullen vergeten.

Je ook een dagje in je onderbroek door Mexico kunt gaan lopen, want dat vinden ze daar heel normaal met oud & nieuw, waarbij rood en roze staan voor passie en liefde en een blauwe onderbroek juist zorgt voor gezondheid in het nieuwe jaar!

Je helemaal poepiebruin en opgeladen terug komt voor de laatste 3 (ergste) wintermaanden van het jaar.

Je kinderen deze reis nooit meer zullen vergeten…. (En jij ook niet! Want je kunt natuurlijk ook wachten tot je met pensioen bent, met dit soort reizen, of tot ze het huis uit zijn, maar waarom eigenlijk?)

logo_riksjakids

 

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met RiksjaKids, een reisorganisatie die individuele rondreizen op bestemmingen over de hele wereld voor gezinnen aanbiedt.

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.