Tips voor een platte buik (zonder oefeningen of dieet!)

Barbara heeft diep respect voor vrouwen die elke dag buikspieroefeningen doen of kauwen op een blaadje sla. Maar ze begint er zelf de komende vijf jaar niet aan (sorry, te druk). Tot die tijd biedt de HEMA troost.

Laten we beginnen met: deze buik gaat nooit meer weg (Hoe was het ook weer? Deze-wee-gaat-nooit-meer-weg?). Want als je dit stukje leest, is je buik dus niet meer plat, en wij hebben echt geen idee hoe je dat terug kunt draaien, behalve elke dag sit-ups doen, maar dat houdt geen mens vol. Je zult het dus moeten accepteren. Sorry. (Hoewel: er zijn altijd uitzonderingen. Zo heb ik één vriendin die de fout maakte om vlak voor het slapen gaan in de spiegel te kijken, terwijl ze voorover hing om haar tanden te poetsen. Ze schrok zo ontzettend van die buik, dat ze sindsdien elke ochtend, ja ELKE OCHTEND, buikspieroefeningen doet. Maar ja, haar kinderen gaan al zelf naar school. Dus zolang die van ons het stresslevel van het ochtendspitsuur naar grote hoogtes drijven, denk ik niet dat we eraan toekomen om ‘s morgens op een matje te gaan liggen. Laat staan ’s avonds na dat andere spitsuur. Pffffff. Het werkt overigens wel, die oefeningen, want drie maanden later was ze plat, ik zweer het je.) Maar goed. Gelukkig zijn er hulpstukken. En daarvoor hoef je alleen maar naar de HEMA.

LEES OOK: Wat ik heb geleerd van afvallen met Weight Watchers

1
De hoge onderbroek
Ik ben weleens begonnen met het kopen van die onderbroeken die lekker over je buik gaan. Maar ik voelde me er zo bejaard in, dat ik daarmee ben gestopt. Als de dood was ik dat ik er per ongeluk een aanhad als ik ging zwemmen of sporten en dat iemand dan zag dat ik zo’n huidkleurige ouwewijvenbroek aan had, hoewel ze er ook in het zwart zijn. Echt lekker zat het ook niet: als ik met zo’n broek twee uur in het theater had gezeten, was het net of er geen bloed meer naar mijn hoofd ging. Tollend zat ik het einde van een voorstelling af te wachten!

2
De corrigerende onderjurk
Wolford verkoopt waanzinnig goede corrigerende onderjurken, maar die zijn zo goed dat je eronder helemaal hard aanvoelt. Alsof je een pop bent. Sommige van mijn vriendinnen dragen ze, maar ik zou me erg betrapt voelen als iemand me per ongeluk bij mijn taille vastpakt, wat gelukkig weleens gebeurt. (Ik zou trouwens nooit zo’n body nemen, ik haat dat gefriemel daaronder op een vieze kroeg-wc…)
Dus. De HEMA heeft verschillende soorten onderjurken, die daar precies tussenin zitten. Ze trekken het een beetje aan, zonder dat je hard wordt. En ze hebben ze in alle soorten kleuren!

3
Figuurcorrigerende panty
De figuurcorrigerende panty is dé ontdekking voor elke dag! Hij heeft geen band in de taille dus je krijgt geen lelijke streep en hij drukt je buik zachtjes wat aan – zonder dat je bloedsomloop stopt!

LEES OOK: Nee, ik heb geen killer body meer – en dat hoeft ook niet.

Geschreven door
More from Barbara

9 Superrealistische moederschapsfoto’s (alleen gaat het bij ons nou nooit zo…)

Echt – deze fotografen snappen precies wat het moederschap inhoudt. Het is gewoon bijna...
Lees verder