40 kleine tegenslagen in het leven van een moeder

04.06.2020 06:00
tegenvaller

Soms heb je van die dagen dat alles op rolletjes loopt. Sinds je moeder bent is dat zo’n twee keer per jaar. De rest van de dagen, tja, die verlopen gewoon wat minder gladjes. Omdat je op een of meer van de volgende tegenslagen stuit:

Lees ook: Baby krijgt levenslessen en is zwaar onder de indruk

 1. De melkpoeder is op en de supermarkt is nog dicht. Het is namelijk 6.15 ’s morgens.
 2. De melkpoeder is op en de supermarkt is al dicht. Het is namelijk 1.03 uur ’s nachts.
 3. Er is wel melk, maar wtf? Wie heeft er drie pakken tegelijk opengemaakt? En waarom zien ze eruit alsof ze door een gorilla zijn opengescheurd?
 4. Je staat voor de kassa met zes megapakken luiers in je armen, om er daar achter te komen dat precies de soort die jij altijd gebruikt niet in de aanbieding is (alle anders luiers wel).
 5. Nader onderzoek leert dat jouw soort luiers wel in de aanbieding is, maar alleen bij de AH XL en dat is 30,5 kilometer rijden.
 6. En er knippert een raar lampje in de auto, dus je durft helemaal niet te rijden. Trouwens, die benzinekosten moet je ook niet uitvlakken.
 7. Daarom reken je ze toch maar af. Hallelujah zeg, wat een bedrag. Dat wordt de hele week macaroni eten.
 8. Je staat voor de deur met twee volle tassen boodschappen, je handtas, een zooi koters, zes pakken luiers, een kinderwagen en een loopfiets. En je kunt de huissleutels niet vinden.
 9. Als je alle boodschappen op straat hebt uitgestald, je handtas hebt omgekieperd, je jas binnenstebuiten hebt gekeerd en de kinderwagen hebt uitgeplozen, zie je dat een van de koters op je sleutelbos sabbelt, terwijl jij dacht dat het zo’n Fisher Price geval was.
 10. Je bent al een tijdje zeven zilveren lepeltjes, je mascara en je agenda kwijt. Je hebt geen flauw idee waar ze zijn, tot je op een dag een licht opgaat, als je je dreumes met volle overgave het achtste zilveren lepeltje in de vuilnisbak ziet gooien.
 11. Je let twee seconden niet op en je kind zit kattenbrokjes te eten, terwijl de kat een boterham met pindakaas van de grond likt.
 12. Je hebt het huis laten ontploffen omdat je weet dat de schoonmaakster maandag komt, maar op zondagavond belt ze af omdat ze haar been gebroken heeft. En ze kan pas over zes weken weer komen.
 13. Je gaat met veel bloed, zweet en tranen als alles meezit PRECIES je deadline halen, maar anderhalf uur voor de bewuste deadline belt de opvang dat allebei je kinderen 38,9 hebben.
 14. Je hebt na een middag zandbak-kopje-duikelen en een broccoligevecht eindelijk je kinderen in bad en dan staat er eentje op om eens even rustig te poepen. En in een vlaag van verstandsverbijstering besluit je de drol op te vangen. MET JE HAND.
 15. Je hebt een heel duur speeltje gekocht, maar je kinderen spelen alleen met het inpakpapier.
 16. Je hebt net alle witte was gedaan. Met één rood rompertje erin.
 17. Je hebt zes paar babysokjes in de was gedaan en er komen zes losse sokjes uit de machine, waaronder nul matches.
 18. En je hebt ook nog dat kasjmieren gevalletje van jezelf in de zestig-graden-was gegooid, dat je nu kunt bewaren tot je kinderen erin passen.
 19. Je man komt thuis en vraagt of je ‘een lekker dagje’ hebt gehad, om vervolgens te zeggen dat het zo druk was op zijn werk.
 20. Man, als jij op je werk bent, voelt dat als een dagje sauna. Maar jij werkt tegenwoordig voornamelijk thuis. Dat vind je heel leuk hoor, daar niet van, maar vandaag viel er een beker appelsap om over je toetsenbord. En de baby had op de oplader gesabbeld, dus die deed het niet meer. En dan hadden je kinderen dus ook nog allebei 38,9 (en jij ook, maar daar ben je inmiddels aan gewend).
 21. De iPad is stuk.
 22. Er is geen chocola in huis.
 23. Er is wel chocola in huis, maar het is drie uur en als je kinderen zien dat jij chocola eet, willen zij ook.
 24. Je hebt je kinderen beloofd naar de speeltuin te gaan, maar als jullie eindelijk bepakt en bezakt, gevoed en met kleren en schoenen aan en zonnebrandcreme op bij de speeltuin staan, gaat-ie net dicht.
 25. Je hebt het hele huis aan kant en wilt net even op de bank ploffen en dan begint er boven een kind te krijsen.
 26. Of: je krijgt met heel veel moeite je baby in slaap en je sluipt de kamer uit en de trap af, maar de allerlaatste traptrede kraakt en dan klinkt er meteen weer een oorverdovend gehuil.
 27. En dan moet het huiluurtje nog beginnen.
 28. Je snakt naar een glas wijn, maar je geeft nog borstvoeding.
 29. Je hebt een heel leuk uitstapje met je man gepland, maar uit je pool van vijf oppassen, kan er niet één.
 30. Of er kan er wel één, maar die zegt op het laatste moment af met een vage smoes.
 31. Godzijdank kan je schoonmoeder, of toch niet, want ze heeft een tas vol cassettebandjes met kinderliedjes en Jip en Janneke videobanden meegenomen, terwijl je net weer wat ruimte had gecreëerd in de schuur.
 32. En ze vindt dat je alles verkeerd doet op het gebied van de opvoeding, de boodschappen, het huishouden en het leven in het algemeen. En ze wil dat graag de hele tijd ventileren.
 33. Bovendien ben je van de weersomstuit vergeten het restaurant te reserveren.
 34. Je wilt je moeder bellen om eens lekker je hart te luchten, maar ze is niet thuis.
 35. Ze is vast iets leuks doen. Zij wél.
 36. Je gaat vroeg naar bed vanavond. Maar net als je slaapt, begint er weer een kind te huilen. Zucht.
 37. Je man slaapt er snoeihard doorheen.
 38. Dit wordt weer zo’n nacht met onmenselijk weinig slaap.
 39. Gelukkig is het alweer bijna ochtend.
 40. Maar de melkpoeder is op en de supermarkt is nog dicht. Het is namelijk 6.15 ’s morgens. (Zie punt 1.)

Lees ook: Waarom je 1 jaar nodig hebt om aan het moederschap te wennen