4x Vier de zomer in Rotterdam

24.07.2016 04:50
rotterdam

De Lonely Planet vindt dat je Rotterdam in 2016 écht moet gaan bezoeken en daar zijn wij het helemaal mee eens. Wij zochten 4 leuke uitjes voor je uit om deze zomer te gaan doen. Avontuurlijk op het water, cultureel in het museum of klimmend en klauterend door de stad, terwijl jij koffiedrinkend toekijkt. Fijne zomer!

Lees ook: De lekkerste ijsjes voor als de zon schijnt, en nog verantwoord ook

rotterdamBij Kids Marina staan kinderen zelf aan het roer deze zomer. Als kapitein van een politieboot, sleepboot of rondvaartboot krijgen zij varende wijs inzicht in de haven en haar functies en vaartuigen. Kids Marina heeft vijf bootjes in de vaart, allemaal verschillende types naar voorbeeld van schepen die ook echt in de haven van Rotterdam zijn te vinden. Een vaartochtje duurt 20 minuten inclusief inschepen en ontschepen.

RotterdamIn Rotterdam Noord ligt de avontuurlijke Natuurspeeltuin Speeldernis waar kinderen zelf op avontuur mogen. De Speeldernis is geen gewone speeltuin, want er zijn nauwelijks speeltoestellen. Op een oppervlak van ongeveer één hectare  zijn bomen, bosjes, takken, riet, water en zand om zelf van alles mee te doen. Er is een kampvuurplaats om popcorn op te poffen en marshmallows te roosteren een tipi om in te schuilen. En een kop koffie kun je halen in de kiosk.

spiegelkamer-boijmans

Vanaf 27 augustus is in het Museum Boijmans Van Beuningen de allereerste tentoonstelling speciaal voor kinderen Alles kids. De kunstwerken staan op de grond of hangen laag, zodat iedereen ze goed kan bekijken. In sommige kunstwerken mogen de kinderen kruipen, en hoeven moeders niet mee (want dat past niet). Het museum wil graag dat je je thuisvoelt dus je mag je schoenen uittrekken. Toegang gratis voor iedereen tot en met 18 jaar.

DUIZEL3-2Festival: Druizel in het park, Literatuur, kunst, muziek en performances in het groen op 5, 6 en 7 augustus in het Vroezenpark, waarbij jong en oud meedoen of juist neerploffen in het gras met wat lekkers. Het programma is heel divers: romantische liedjes én stoere blues, straattaal én literatuurprijs. Overal in het park is iets te beleven, van performances tot voordrachten. Voor jong en oud.

Lees ook: Toen peuter Max het weekend van zijn leven had (maar ook een klein trauma opliep)