4x de leukste uitjes met Pasen

pasen
Extra vrije dagen: Heerlijk. Maar hoe kom je ze door?! Wij zochten de leukste plekken om Paaseieren te zoeken (in de paleistuin!), lammetjes te knuffelen, pasgeboren kuikentjes te bewonderen of een beetje kleurrijke cultuur op te snuiven. Fijne Paasdagen!

Lees ook: 7 tips voor een bezoek aan Barcelona met kinderen

Paaseieren zoeken in de paleistuin van Soestdijk
Omdat paaseieren zoeken niet mag ontbreken (en wij het stiekem heel leuk en lekker vinden): Tweede Paasdag zijn er een heleboel eieren verstopt in de tuinen van Paleis Soestdijk. Niet alleen chocolade eieren, maar ook gouden eieren zijn verstopt. De paashaas loopt rond, er kan geknutseld worden en de tuinen van Paleis Soestdijk zijn ook nog eens de moeite waard.

Lammetjes knuffelen op de boerderij!
Wie wordt er niet gelukkig van het knuffelen van pasgeboren lammetjes? Bij Boerderij de Boerinn kun je naast het knuffelen van de lammetjes ook knuffelen met konijnen, geiten, biggen en misschien wel kuikentjes. Ook de schapen worden geschoren om zich klaar te maken voor de lente. En er is een horecaplein waar lekkere streekgerechten te koop zijn.

Kleurrijke kunst in het Boijmans Museum
Vijfenveertig levensgrote, kleurrijke clowns vormen het middelpunt van de tentoonstelling van Ugo Rondinone in het Boijmans Museum. Met titels als be, breathe, remember, feel en yawn, verbeelden de clowns in de tentoonstelling samen een dag van 24 uur in het leven van een individu. Kleurrijke kunst waar je gegarandeerd vrolijk van wordt.

Paasspeurtocht in Artis
Met Pasen kun je in Artis ontdekken welke dieren er allemaal eieren leggen, voelen hoe zacht kuikens zijn en kun je mee met de rondleiding over Artis in bloei. Misschien kruipt er wel een kuikentje net uit het ei..

Fijne Paasdagen!

Lees ook: 12 Dingen die moeders ‘s ochtends denken

Geschreven door
More from Petra Meijerhof

Scherpe tekeningen van het dagelijks gedoe, heerlijk herkenbaar!

Theresa Hartgers wast en kookt, doet boodschappen en ze tekent. Scherpe tekeningen van...
Lees verder