5 x de allerleukste adressen onderweg naar het zuiden (voor 1 nachtje)

Overnachten of in één keer doorrijden? Iedereen vindt weer wat anders het fijnst. Wij slapen het liefst op een leuke plek onderweg, dan begint de vakantie al na een uur of 6…. En de kinderen vinden het een avontuur, een nachtje in zo’n hotel! Dit zijn onze leukste adressen!

Er zijn twee soorten mensen: zij die het zo snel mogelijk willen rijden (mannen), en zij die er iets leuks van willen maken (vrouwen). Op de heenweg stopten we de laatste keer bij een schattig Marokkaans hotel (L’Acilya, Le-Péage-de-Roussillon), wat een heel leuke avond werd.
Op de terugweg zouden we dat weer doen, maar eenmaal om zes uur s avonds vlakbij Luxembourg, besloten we: 4 porties friet en voor de chauffeur een Red Bull, dan zijn we om middernacht thuis. Het was allebei doodvermoeiend. Misschien hoort overnachten wel bij de heenweg, en doorrijden bij de terugweg.

Dit zijn onze adressen, allemaal vlakbij de snelweg, op de route Parijs en Lyon:

Via Lyon:

Op 5.43 minuten van Utrecht
Museumotel: Barbapapahuizen
Raon-l’Etape

Museumotel-12-1-Kind-Design-2 museumotel_roan_1 1388417152_5-640x480

Deze leuke utopische Barbapapahuizen liggen precies tussen Nancy en Straatsburg. Op een eilandje in de Rivière de La Meurthe. Dat eilandje is ook een museum, alleen toegankelijk voor loges. Er is wel een bar, ook ontbijt, maar geen restaurant. Op loopafstand zijn die er wel: ook kindvriendelijke met pizza enzo. Wat een geweldige aankomst, met die ronde huizen! En veel onderweglol!
Zeer redelijke prijzen: 115 euro voor een kamer voor 5! 79 voor 2 + 10 euro voor kindje erbij. Ik denk dat het er alleen kindvriendelijk uitziet en het niet helemaal is. (Het is een museum met dingen die stuk kunnen.) Dus: een nacht is leuk, dan weer wegwezen.
Klik hier voor de site.

 

Op 6.18 minuten van Utrecht
Hotel L’Europe (kamer 9!)
Langres
228836_Aussen2 132174_1112020257004689775_STD Langres_De_l_Europe_HD2a_big

Hotel L’Europe is een superschattig, lekker vervallen en superfrans hotel! Kamer nummer 9 van dit hotel is un-be-lie-vebel. Het is een balzaal met krakend parket, twee grote twijfelaars en een ledikant. Grote luiken van 4 meter hoog die de ruimte kunnen verduisteren – en het kost 90 euro per nacht. Onderin het hotel is een – alweer superfrans – restaurant waar ze dorades, entrecote en ‘nuggets’ serveren.
Het hotel ligt in Langres, een vestingstadje midden in de Bourgogne – en vlak aan de snelweg. In Langres kun je een fijn wandelingetje maken met de kinderen, aan het einde van de hoofdstraat ligt een speeltuintje, met een terrasje erbij. Er is ook een pizzeria op 100 meter van het hotel. En er is een bewaakte parkeergarage bij het hotel.
Ze spreken alleen Frans!
Voor meer informatie kijk hier.

 

Op 9.05 minuten van Utrecht
L’Acilya
Le-Péage-de-Roussillon

restaurant-oriental 450201_13051105010012170225_STD

 

booking-408626-15152171-image

Iets verderop de autoroute ligt een splinternieuw, piepklein hotelletje boven een heerlijk Marokkaans restaurant! Ik heb er een dolle avond gehad! Er is een parkeerplaats bij het hotel. Ze hebben er piepkleine kamers, die voor 1 nacht prima zijn. Maar dat werkt alleen als je met een baby reist of als de kinderen al alleen op een kamer kunnen, want dan heb je twee kamers nodig. (Je kunt natuurlijk ook ieder met een kind op een kamer gaan.) Kamers kosten dan wel 62 euro per stuk.
Kijk hier voor meer info.

 

Route via Parijs:

Op 5.22 uur van Utrecht
Residence Saint Martin
Triel-sur-Seine
4 4originalparijs

Reis je met vrienden? Dan MOET je over Parijs en een nachtje in dit herenhuis logeren. Voor 300 euro per nacht, kun je er terecht met 6 volwassenen en 8 kinderen. Het huis is helemaal fijn voor kinderen, alles lijkt in het teken te staan van goede smaak + kinderen. Eigenlijk zonde om er maar één nacht te blijven, maar ja… die prijs. Een vorstelijk begin van je vakantie!
Klik hier voor meer foto’s en details.

 

Op 6.28 uur van Utrecht
Hotel La Villa Marjane
Saint-Jean-le-Blanc

facade

816289 31586858

Een heerlijk klassiek hotel, gerund door een Franse familie, met lekker kitscherige kamers, nieuwe badkamers en een leuk restaurant en ontbijtzaaltje. Er is een parkeerplaats bij. Ze hebben er een 4 persoonskamer voor 115 euro.
Klik hier voor meer foto’s en details.

 

Over Parijs of Lyon?
Sinds de nieuwe brug bij Millau open is, is over Parijs volgens de routeplanners het snelst. Wij kozen voor de Autoroute, over Lyon, omdat je daar goed kunt stoppen, belangrijk als je met kleine kinderen reist. Maar let wel op, op de drukste dagen zijn die grote aires met benzinestation en restaurant verschrikkelijk druk en vies. De hotels rondom Parijs zijn weer heel duur en in de betonhel van de banlieus gebouwd.
Dan kun je beter in een schilderachtig dorpje in de heuvels van de Bourgogne overnachten. Maar als je ‘s nachts gaat rijden, en bijvoorbeeld op zondagmorgen vroeg door Parijs denkt te gaan, wanneer de kinderen en de Parijzenaren slapen, dan is het de snelste route.

 

Goede reis!

 

 

 

 

 

Geschreven door
More from Tamara

Kijk nou: dit jongetje willen ze naar een levensgevaarlijk land sturen

Zuzu (5) heeft het Downsyndroom. Hij zal worden uitgezet naar Irak, een...
Lees verder