5x leuke Paasuitjes voor het gezin

04.04.2015 13:30

Wat te doen met Pasen met het hele gezin? Stiekem zijn de leukste dingen toch vaak de kneuterige clichés. Wij zochten daarom de leukste plekken door heel Nederland om lammetjes te knuffelen, Paaseieren te zoeken (in een kasteel!) of lekker te brunchen met de hele familie.

1. Van ei tot kuiken
Eerst zie je een ei, dan begint het een beetje te schudden en daarna kom het kuikentje eruit lopen. Wil je dit samen met je kinderen dit prachtige natuurverschijnsel in het echt zien? Ga dan naar Artis, want daar kun je met Pasen in het Broedmachinehuis kuikentjes van heel dichtbij bekijken. Ook mogen de kinderen de kuikentjes vasthouden en leren kinderen in de Paasspeurtocht welke dieren allemaal eieren leggen. Het Paasweekend in Artis is van 3 t/m 6 april. Kijk voor meer info op de website.

2. Theatervoorstelling: Help mee het konijn zoeken
In ‘Gezocht: Konijn’ gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Deze leuke familievoorstelling in de Schouwburg van Rotterdam is een mooie, culturele onderbreking van het paaseieren zoeken en brunchen voor het hele gezin (voor kinderen vanaf 2 jaar). Er zijn twee voorstellingen op zondag 5 april om 11:00 uur en 13:00 uur. Kijk voor meer info op de website.

3. Paaseieren zoeken in een kasteel
Paaseieren zoeken in een Kasteel is natuurlijk veel spannender dan in een park of tuin. Kinderen mogen in Kasteel Ammersoyen bij Den Bosch door het hele kasteel op zoek naar eieren: van ridderzaal tot wapenkamer. Ook kunnen er eieren worden beschilderd en is er nog een familierondleiding door het kasteel. Op eerste en tweede Paasdag kun je hier terecht, opgeven van tevoren is aan te raden en kan via de site.

4. Lammetjes knuffelen

90161-lammetjes-in-de-weide-met-blauwe-lucht
Natuurlijk kunnen er ook lammetjes worden geknuffeld met Pasen. In de Schaapskooi in Blaricum bijvoorbeeld. Van 10 tot 12 uur kunnen kinderen t/m 7 jaar paaseieren zoeken in de Schaapkskooi, de net pas geboren lammetjes aaien en knuffelen. Ook kunnen ze mee met een boswachter op stap over de Blaricummer- en Tafelbergheide. Ondertussen kunnen de ouders even rustig koffie drinken in het loungegedeelte bij koffiecafé Yoos. Kijk voor meer informatie op de website.

5. Paasbrunchen bij Kosteluk
Wil je traditioneel Paasbrunchen met de hele familie? Ga dan naar Kosteluk in Egmond aan den Hoef (naast Alkmaar). We schreven er al eerder over, Kosteluk is een hele fijne plek voor kinderen én ouders. Met Pasen kunnen kinderen meedoen met de grote Paas speurtocht, terwijl de ouders rustig van de Paasbrunch kunnen genieten. De Paasbrunch is op eerste en tweede Paasdag van 10:00 uur tot 13:00 uur.  Kijk voor meer info op de website.

 

Psst… wil je meer tips voor uitjes en kindvriendelijke restaurants?