7 tips voor een bezoek aan Barcelona met kinderen

7 tips voor als je naar Barcelona gaat met de kinderen.
Het is weer lente en weet je waar het dan top is? In Barcelona! Oók met (kleine) kinderen. Annebeth Vis is freelance journalist en woont sinds veertien jaar in ‘Barna’, zoals de stad liefkozend wordt genoemd. Ze is auteur van ‘100 % Barcelona’ en schrijft over haar stad op Barcelonatips.nl. Dit zijn haar tips voor een kindvriendelijk bezoek aan die heerlijke stad aan de Middellandse zee.

1. Jardins de la Torre de les Aigües – Strand in de stad

de beste tips voor barcelona met kinderen

In de zomermaanden wordt in de modernistische woonwijk Eixample een kunstmatig strand aangelegd op de patio van de Jardins de la Torre de les Aigües. Rond de oude watertoren kunnen kleine kinderen naar hartenlust spartelen en de schaduwrijke bomen bieden verkoeling.

Carrer de Roger de Llúria 56, Metro: Girona
http://www.bcn.cat/parcsijardins/fonts/torre_aigues.html

2. We Pudding

de beste tips voor barcelona met kinderen

Spanje is over het algemeen een kindvriendelijk land en de locals zullen je kroost dan ook niet snel het café uit kijken. Maar dan maakt nog niet alle cafés ook geschikt voor de kleintjes. We Pudding is dat wel. Bij binnenkomst wanen kinderen zich direct als Alice in Wonderland. Genoeg om mee te spelen en de zoete lekkernijen gaan er in als koek.

Carrer de Pau Claris 90, Metro: Urquinaona
http://www.wepudding.com/

3. Zoo de Barcelona

de beste tips voor barcelona met kinderen

Aan de rand van het stadspark Parc de la Ciutadella – ook leuk voor kinderen – bevindt zich de dierentuin, favoriet onder gezinnen die Barcelona bezoeken. Bewonder de duizenden dieren die er wonen en maak kennis met meer dan 400 verschillende soorten.

Parc de la Ciutadella s/n
http://www.zoobarcelona.com/

4. Fundació Joan Miró

de beste tips voor barcelona met kinderen

Dat kunst ook geschikt kan zijn voor kinderen bewijst de Catalaanse kunstenaar Joan Miró. In zijn museum boven op de stadsheuvel de Montjuïc kom je werken tegen waar ook kleine kinderen zich in zullen herkennen, vanwege zijn surrealistische stijl en zijn kleurgebruik. Leuk vanaf de kleuterleeftijd.

Parc de Montjuïc s/n
http://www.fundaciomiro-bcn.org/

5. Museu de la Xocolata

de beste tips voor barcelona met kinderen

In het chocolademuseum kom je alles te weten over de geschiedenis en productie van chocolade. Voor de kleintjes vormen de bekende figuren en gebouwen in chocoladeuitvoering ongetwijfeld het hoogtepunt.

Carrer del Comerç 36
http://www.museuxocolata.cat/

6. Parc d’Atracciones del Tibidabo

de beste tips voor barcelona met kinderen

Het Parc d’Atraccions del Tibidabo dat in 1901 zijn deuren opende, was het eerste attractiepark van Spanje. De zesde verdieping van het park staat bekend als het ‘Camí del Cel’, het ‘Pad van het Heelal’, en is vooral geschikt voor jonge kinderen. De toegang is hier gratis, maar er moet wel betaald worden voor de attracties, waaronder de draaimolen en het zweefvliegtuig.

Plaça del Tibidabo
http://www.tibidabo.cat/

7. Mama’s Cafe

de beste tips voor barcelona met kinderen

In de wijk Gràcia zit Mama’s Cafe, zowel geschikt voor ouders als kinderen. Ecologische gerechten, speelgoed en een fijne binnentuin. Prima plek voor de lunch of een drankje tussendoor.

Carrer de Torrijos 26
http://www.mamascafebcn.com/

Klik verder voor meer tips van Annebeth voor een bezoek aan Barcelona met kinderen.

Geschreven door
More from Charlotte Latten

Dit zijn de 17 eetregels waar peuters zich elke dag weer aan houden

Je dacht dat peuters gewoon zonder enig plan in hun eten gingen...
Lees verder