7x hier moeten jullie deze kerstvakantie heen

24.12.2016 04:50
7x hier moeten jullie deze kerstvakantie heen

Geen idee wat jullie deze kerstvakantie moeten doen?  De redding is nabij! Verspreid over het land vind je namelijk de meest leuke winteractiviteiten waar zowel je kind als jijzelf vrolijk van wordt. Wij zetten onze favorieten voor je op een rij. 

Lees ook: Waarom jullie deze kerstvakantie naar Het Spoorwegmuseum in Utrecht moeten

1. Sprookjeswinterland Enkhuizen

Sprookjesliefhebbers opgelet! In Enkhuizen vind je Sprookjeswonderland en tijdens de winteropenstelling wordt het hele park omgetoverd in warme, winterse sferen. Zing mee met de bewoners van ‘Berenwinterland’ en kom oog in oog te staan met één van de levende sprookjesfiguren. Iedere namiddag om 16.00 uur wordt de grote kerstboom aan het begin van het park door de heks betoverd zodat alle lichtjes in het park ontbranden. Magisch!

2. Winterboerderij 

Van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december wordt Boerderij de Boerinn in Kamerik (vlakbij Utrecht) omgetoverd tot een heuse Winterboerderij met allerlei leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen tussen de twee en tien jaar oud. Van boogschieten tot een stro doolhof en van zelf popcorn poffen tot knutselen; het kan allemaal. Ook kunnen kinderen uiteraard kijken bij de dieren, kan er geknuffeld worden met de konijnen, komt Kees Konijn langs en kunnen jullie in het restaurant genieten van een muffin en een kop warme chocolademelk met slagroom. Tip: bestel alvast kaartjes online.

3. Ouwehands Winterland

Nu is Ouwehands Dierenpark Rhenen sowieso al een hele leuke dierentuin om met (jonge) kinderen naartoe te gaan, maar van 24 december t/m 8 januari is het park ook nog eens met kampvuren, gezellige eetkraampjes en kerstbomen vol gekleurde lichtjes compleet in winterse sferen gebracht. Doe mee aan de winterspeurtocht, bezoek het kerstdorp Karpatica, neem een kijkje bij het voeren van de rendieren, ga naar de wintershow van Bamboo Bill en rooster je eigen marshmallows. Klinkt als een heerlijke dag, toch?!

4. Kasteel de Haar

Een bezoek aan een kasteel saai voor de kinderen? Niet als jullie tussen 25 december en 8 januari naar Kasteel de Haar gaan! Hier nodigen de baron en barones alle kinderen van 4 t/10 jaar uit voor een bijzondere kerstervaring op het kasteel. Onder leiding van een gids gaan ze op een spannende ontdekkingsreis tijdens een familierondleiding door de mooiste zalen van het kasteel. Het bezoek nog spannender maken? Ga dan op een van de speciale lichtjesavonden. Vooraf boeken is slim!

5. Kerst Express

Voor een wel heel bijzonder uitje met Kerst moeten jullie in Hoorn zijn. Vanaf hier vertrekt de Kerst Express, vanaf het tramstation van de Museumstoomtram. Onder het genot van warme chocolademelk kunnen jullie eerst genieten van de sprookjesachtige kerstsfeer op het station, waarna de Kerstreis officieel kan beginnen. Tijdens de reis ontmoeten jullie de kerstman, die voor alle kinderen een cadeautje bij zich heeft! De stoomtramrit gaat naar het historische station van Wognum en weer terug naar Hoorn. Het programma duurt in totaal ongeveer twee uur.

6. WinterWorld Twente 

Ook in het Oosten van het land hoeven jullie je in de kerstvakantie niet te vervelen. Tot en met 8 januari is het centrum van Hengelo omgetoverd tot WinterWorld Twente. Bezoek de ijsbaan, struin over de kerstmarkt en geniet in één van de overdekte attracties. Voor de sportievelingen zijn er doordeweeks schaats-, curling en ijshockeyclinics. Ook brengt de kerstman in december een bezoekje aan de kerststad. Zeker de moeite waard dus!

7. Winter Nijntje

Ook Nijntje en haar vriendjes vieren de winter. Van 6 december tot en met 29 januari is het Nijntje Museum dan ook omgetoverd tot het Nijntje Wintermuseum. Met muziek, lichtjes en heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters hier alles over de winter. Zo kunnen ze in het kunstlokaal kerstengeltjes versieren en vermaken ze zich op het grote verkeersplein op de ski’s of op de slee. In de kerstvakantie wordt Dick Bruna’s levensgrote kerststal neergezet. Ook worden er winter- en kerstverhaaltjes voorgelezen tijdens het voorleesuurtje. Super leuk!

Namens Me-to-we wensen we jullie een hele fijne kerstvakantie!

Lees ook: Met kinderen op een stedentrip? Londen is daar dé plek voor!