8 leuke kinderuitjes voor in de kerstvakantie

19.12.2014 14:30

Met twee hele weken kerstvakantie voor de boeg kun je niet goed genoeg voorbereid zijn. Me-to-We selecteerde 8 leuke dingen om te doen.

1. Sesamstraat kerstfeest
Alle Sesamstraatbewoners zijn naar het theater gekomen en zingen samen met Doedoe kerstliedjes! Want Kerst brengt mensen bijeen, ook in de beroemdste straat van de wereld. Iedereen kan meedansen en zingen met bekende en nieuwe liedjes.

2. Spoorwegmuseum
Een bezoek aan het Spoorwegmuseum staat altijd garant voor een geslaagd uitje, maar tijdens het evenement Winter Station beleef je het ultieme wintergevoel (tot en met 4 januari) met een echte ijsbaan en een antieke carrousel.

3. Kasteel de Haar
Deze kerstvakantie zijn de mooiste prinsen, prinsessen, maar ook sultans, koningen en koninginnen uitgenodigd voor een groot sprookjesfeest in het oudste en meest luxueuze kasteel van Nederland. En met zoveel sprookjesfiguren in één kasteel komen sprookjes soms onverwachts tot leven.

4. Kinderboekenmuseum Den Haag
Nieuw in het Kinderboekenmuseum: ‘ABC met de dieren mee’, een speelse tentoonstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. De route door ‘ABC met de dieren mee’ leidt niet alleen langs alle letters van het alfabet, maar ook langs oude en nieuwe bekenden, waaronder Pim en Pom, en Kikker. Spelenderwijs ontdekken kinderen letters, klanken en rijmwoorden.

4. Natuurmuseum Brabant
Bij de familietentoonstelling ‘Kikker’ kunnen peuters, kleuters en hun ouders  in de wereld van Kikker duiken en er allerlei spelletjes doen. Er valt van alles te beleven, ook Kikker’s huisje en de appelboom zijn te zien.

5. Openluchtmuseum
Ervaar hier de winters uit ons verleden. Kom sleetje rijden en schaatsen en luister naar winterverhalen terwijl je aan warme choco nipt. Op de knusse wintermarkt kun je zelf papier maken en op het Zaanse plein staat een nostalgische rupsband voor de allerkleinsten.

6. Het Catharijneconvent
Tot en met 4 januari is het Catharijneconvent helemaal ondergedompeld in kerstsfeer. Speur mee naar het mysterie van de drie koningen in de Napolitaanse kerststal, knutsel je eigen kersthanger, doe het levensgrote spel ‘Reis mee naar Bethlehem’ en speel Maria of Jozef in de kerststal met echte dieren.

7. Winter Efteling
De Efteling is altijd een goed idee maar helemaal op en top sprookjesachtig in de winter. Tijdens de Winter Efteling kun je genieten van hartverwarmende vreugdevuren, live entertainment, duizenden lichtjes en winterattracties als een schaats- en langlaufbaan.

8. Het Scheepvaartmuseum
Tijdens de kerstvakantie zijn er elke dag extra activiteiten voor kinderen én ouders. Zo kun je meedoen met het familieprogramma ‘Navigeren kun je leren’ (6+) waarin je leert hoe je op zee zo snel mogelijk van A naar B kunt komen. En het kleuterprogramma ‘Snel, sneller, snelst’ (3+). Gebruik jij dadelijk de sterren als kompas om zo snel mogelijk de weg naar huis te vinden?