6 Redenen waarom moeders steeds vaker voor geitenmelk als basis voor opvolgmelk kiezen

28.05.2018 10:40

Nog niet zo lang geleden had je weinig keus als het om flesvoeding ging: er waren maar een paar soorten en ze waren allemaal op basis van koemelk. Niks mis mee, maar tegenwoordig heb je als ouder veel meer soorten voeding om je kind te geven. En kun je dus een keuze maken die echt bij jou en je kind past.

Toen ik voor het eerst moeder werd en bleek dat het met de borstvoeding niet wilde lukken, was de keuze snel gemaakt: in de supermarkt pakte ik het eerste beste pak flesvoeding, want het maakte gewoon eigenlijk niks uit wat ik zou kiezen. Alles was nagenoeg hetzelfde. Mijn zoon deed het prima op de op koemelk gebaseerde voeding en ik dacht er verder niet meer over na. Maar toen werd twee jaar later zijn zusje geboren en gingen we toch naar milde alternatieven kijken. We besloten over te stappen op voeding van geitenmelk. En daarmee hadden we een gelukkig, tevreden meisje.

Er zijn tegenwoordig heel veel soorten drankjes voor kinderen te koop. Naast zuivel is er bijvoorbeeld ook sojadrank, amandeldrank, haverdrank etc. De keuze is reuze, zullen we maar zeggen. En steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kind een andere vorm van zuivel aan te bieden. In ons gezin wordt er sinds de geboorte van mijn oudste dochter geen koemelk meer gedronken. Want ook mijn jongste dochter, die inmiddels bijna 2 jaar is, krijgt een andere zuivelsoort. Meestal in de vorm van geitenmelk. En dit is waarom wij daarvoor kiezen:

* Geitenmelk heeft een unieke eiwit,- en vetsamenstelling die de melk voedzaam en, volgens ervaringen van andere moeders, makkelijk verteerbaar maakt.

* Geitenmelk heeft een milde smaak, die veel kinderen lekkerder vinden dan die van koemelk (mijn zoon bijvoorbeeld, vond de overstap naar gewone halfvolle koemelk helemaal niks, maar geitenmelk drinkt hij zonder problemen).

* Nederlandse geitenmelk staat bekend om z’n goede kwaliteit en is een bron van voedingsstoffen die een kind in de groei zo hard nodig heeft, waaronder vitamines A, B2, calcium, eiwitten en vetzuren. Het bevat van nature ook een hoge concentratie nucleotiden, dat een belangrijke bouwsteen is.

*  En die calcium in geitenmelk zorgt weer voor sterke botten.

*  Geitenmelkproducten worden in de hele wereld op de markt gebracht als alternatief voor andere melksoorten voor gezonde kinderen. 

*  Volgens ervaringen van andere moeders is opvolgmelk op basis van geitenmelk een mild en zacht alternatief voor koemelk.

Flesvoeding van geitenmelk is dus na borstvoeding een prima alternatief voor reguliere flesvoeding van koemelk. En ook als je kind wat groter is, vormt geitenzuivel een uitstekende bron van voedingsstoffen. Ons gezin gedijt er in ieder geval al jaren goed op!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kabrita opvolgmelk en peutermelk. Maar de inhoud is 100% van ons.

Kabrita geitenmelk flesvoeding biedt moeders een volwaardige alternatief op basis van Nederlandse geitenmelk. Kabrita is, na de borstvoeding, een goede keuze voor alle gezonde kindjes. Nederlandse geitenmelk staat bekend om de goede kwaliteit, is een bron van voedingstoffen en mild van smaak. Kabrita combineert dit met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals onverzadigde vetzuren en voedingsvezels. Lees meer over de wereld van geitenmelk op kabrita.com