De allerbeste plek om met je kinderen heen te gaan op Texel

09.08.2016 17:00

Barbara was vorig weekend Waddenhoppen op uitnodiging van Rivella. Ze was echt onder de indruk van de eilanden: zo mooi en ongerept! Dit is haar leukste tip om met kinderen te doen op Texel.

IMG_6070Als je nog bijna nooit op de Waddeneilanden bent geweest, zoals ik, kun je je er weinig bij voorstellen. Duinen, drukke
stranden en een bomvolle veerboot- dat was het hele beeld dat ik had. Ik wist oprecht niet dat er zoveel stille en rustige plekjes waren, zoveel ongerepte natuur. En wat leuk is aan deze hele trip, is dat ik mijn mooiste adressen met jullie mag delen. Een daarvan is de zelfpluktuin, op Texel. Man, wat prachtig is het daar.

IMG_6068

Het is een geweldige tuin, in de middle of nowhere. Overal waar je kijkt groeien bessen, aardbeien en bloemen die je dus gewoon vrij mag plukken. Je krijgt een emmertje mee waar je alles in verzamelt. De kinderen waren mega enthousiast en lieten trots hun bos zien die ze voor mij hadden geplukt. Schattig he. En ze plukten hun eigen fruitsalade. Na afloop dronken we op het terras heerlijke smoothies, gemaakt van de oogst. En we kochten aardbeienjam, voor thuis. Hmmmm. Ook is er een speeltuin met graafmachines, nou dan heb je natuurlijk helemaal geen kind meer aan ze. Ben je op Texel? Ga hier dan zeker heen!

PS
Zoals jullie weten ben ik voor Rivella gaan Waddenhoppen. Het eerste filmpje daarvan staat al online en kun je hier bekijken. Volgende week lees je mijn hele blog over Texel en vooral Vlieland, wat de ontdekking van de hemel was, echt…

Over Rivella & Waddenhoppen
Rivella en Doutzen houden van de Waddeneilanden. Omdat ze zo lekker naturel zijn en je er heerlijk tot rust komt. Daarom zetten ze zich deze zomer samen in om te laten zien hoe mooi dit stukje Nederland is. En proberen ze ervoor te zorgen dat die pure schoonheid behouden blijft. Check de website van Rivella voor meer info.

Foto’s: Roel van Koppenhagen voor Rivella