Amber: “Ik ben trots op dit lichaam dat een bouwpakketje in elkaar heeft gezet”

21.01.2015 14:30
fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

De fotoserie van Me-to-We! We fotografeerden 12 van onze bezoekers met hun moederlijf. Dit is Amber (29), ze ontplofte toen ze zwanger was. Ze kwam dertig kilo aan en zwol volledig op. Dochter Yenti is inmiddels drie en Amber is weer slank. “Maar mijn hele buik zit vol striae!”

“Mijn zwangerschap was niet gepland. Eigenlijk wilde ik ook geen kinderen, maar toen ik op de eerste echo een piepklein mensje zag rondspartelen, wist ik dat ik geen abortus kon laten doen. Ik was heel slank en had een strakke buik, maar tijdens mijn zwangerschap groeide ik extreem snel. Ik zag als het ware de barsten in de huid van mijn buik springen. Ook op mijn benen en borsten ontstond striae. Daarbij zwol ik helemaal op. Mijn kleine teen was een bifiworstje geworden en op het einde woog ik maar liefst honderd kilo.

_W4A1413

 

_W4A1412

De bevalling vond ik vre-se-lijk. Ik was 42 weken zwanger toen de bevalling werd opgewekt. De weëen begonnen en hielden ook niet meer op. Er zaten geen pauzes tussen, dus het was ongelofelijk zwaar en vermoeiend. Yenti was een groot kind (ze woog vier kilo) en zat vast, dus ik moest ingeknipt worden en er kwam een zuignap aan te pas. Nee, dat hoef ik echt nooit meer mee te maken.

Ik ben heel gelukkig met mijn dochter maar hier blijft het bij. In kilo’s is mijn lijf weer wat het voor de zwangerschap was. Ik was bang dat ik met een vetschort en hangborsten achter zou blijven, maar gelukkig is de boel rechtgetrokken. Van die striae kom ik helaas nooit meer af. Mijn hele buik is gemarmerd. Ik vind het niet zo erg: ik ben trots op dit lichaam dat een bouwpakketje in elkaar heeft gezet.”

Fotografie: Bernice van Wissen. Interviews: Barbara van Erp & Femke Sterken. Visagie: Hanan Chahid & Danielle Mulder. Styling: Anna-Marie Janssen.
Een deel van deze fotoserie is ook verschenen in de Kekmama.