Het moet niet gekker worden: anti-vaxx ouders geven mazelenfeestjes

15.05.2018 18:30

Alsof het nog niet erg genoeg was dat steeds meer ouders hun kinderen niet laten vaccineren, gaat de anti-vaccinatiebeweging nu nog een stapje verder: ze maken hun kinderen bewust ziek. Door zogenaamde mazelenfeestjes te organiseren.

Al enige tijd maken de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) en de Europese Commissie zich ernstig zorgen over de dalende vaccinatiegraad in Europa. Steeds meer ouders kiezen ervoor hun kinderen niet te laten vaccineren, omdat zij geloven in complottheorieën over het vaccinatieprogramma, grotendeels aangestuurd door Dr. (of beter gezegd: kwakzalver) Andrew Wakefield, die verzon dat er in de vaccinaties gevaarlijke gifstoffen zitten en dat kinderen er autisme van krijgen. Dit is echter bewezen onwaar en de beweringen van Wakefield zijn de afgelopen jaren dan ook wetenschappelijk ontkracht en Wakefield zelf is uit zijn medisch ambt ontzet. Desondanks zijn zijn leugens een eigen leven gaan leiden en is er een actieve anti-vaccinatiebeweging ontstaan die nog steeds groeit en de volksgezondheid gestaag in gevaar brengt. Dat is al zorgelijk genoeg op zichzelf, maar het kan kennelijk nog erger. Niet alleen negeren de anti-vaxxers belangrijk gezondheidsadvies en verzaken daarmee hun morele verantwoordlijkheid als deelnemers aan deze samenleving, nu hebben sommigen zich er zelfs toe gezet hun kinderen bewust ziek te maken. In Italië organiseren ouders zogenaamde ‘mazelenfeestjes’, meldt NOS, uit protest tegen de nieuwe aangescherpte vaccinatiewetgeving in het land. Want: sliep uit overheid, wij doen toch lekker wat we selluf willen. En dat noemt zich dan ouders. Een stelletje dreinende kleuters is er niks bij.

Want echt mensen, mazelenfeestjes? Serieus? Jullie gaan dus nu jullie kinderen willens en wetens in gevaar brengen, alleen maar om je gram te halen? Mijn bek valt hiervan open, werkelijk waar. Dat mensen zoveel domheid openlijk ten toon spreiden, daar schrik ik gewoon van. En wat mij betreft is de maat nu echt vol. Ophouden met dit soort achterlijke idiotie en paal en perk stellen. In heel Europa vaccineren verplichten en forse boetes op het verzaken van die plicht. Geen ongevaccineerde kinderen meer toelaten op kinderdagverblijven, scholen, sportclubs en andere openbare faciliteiten en een melding bij de kinderbescherming. Klaar ermee. De tijd voor zachte heelmeesters is voorbij, we zijn coulant genoeg geweest met z’n allen. We hebben het geprobeerd met communicatie en gedegen voorlichting, met begrip voor andermans denkwijze en overtuigingen. Maar er is een grens en die is nu bereikt. Het is net als met kleine kinderen: die moet je opvoeden. Er moeten regels zijn. En bij overtreding van die regels volgt dus een consequentie. Want wie niet horen wil, die moet maar voelen. Dus het is tijd voor grof geschut. Want de gemiddelde temperamentvolle dove peuter met een gegeneraliseerde gedragsstoornis luistert nog beter dan deze groep ouders.

In godsvredesnaam, als jij je kind een ander kind met mazelen wilt laten aflikken, sticht dan met z’n allen ergens heel ver weg een ommuurde commune waar je nooit meer uit komt, om daar jullie virusfeestjes te bouwen. Ga daar maar met je feestmuts op zitten toekijken hoe iedereen langzaam ziek wordt en de kinderen onder je handen tragisch en pijnlijk sterven. Echt, veel plezier en geniet ervan. Maar blijf weg uit mijn wereld. Uit de wereld waarin we onze kinderen, onze medemensen, beschermen tegen gevaar en leed. Uit de wereld waarin we daadwerkelijk voor onze kinderen zorgen, ipv ze te gebruiken als marionetten voor onze eigen ongefundeerde agenda. Dat is namelijk niet ‘kritisch’ zijn. Dat is geen bescherming. En het is al helemaal geen ouderliefde. Het eigenlijk gewoon moord met voorbedachte rade.

Toe maar, schreeuw maar weer hoe onbeschoft ik ben, hoe respectloos en hoeveel ik betaald krijg van de overheid en het RIVM (ik zou ondertussen wel schathemeltjerijk moeten zijn geweest trouwens na al die stukken, maar zo gek, ik kan die fluorhelikopter en dat lidmaatschap van de Illuminati nog steeds niet betalen…). Ga je gang maar, I don’t give a flying fuck. Zolang er mensen zijn die zonder scrupules hun kinderen, mijn kinderen en alle andere zwakkere mensen in de samenleving in gevaar brengen, blijf ik me daartegen fel verzetten. Omdat onrecht en misstanden aangevochten moeten worden. Omdat je op moet komen voor de mensen die dat zelf niet kunnen. En onze kinderen kunnen zichzelf niet beschermen tegen dit gevaar. Zij zijn afhankelijk van ons om ervoor te zorgen dat ze gezond en veilig opgroeien. En als we ze dat nou niet zouden kúnnen geven, dan was het nog steeds verschrikkelijk dat er kinderen sterven, maar dan was het niet onze eigen stomme schuld.  Maar die gezondheid en die veiligheid, die kunnen we ze gewoon wél bieden. Door je kind niet te laten vaccineren maak je dus een bewuste keuze; de keuze om je kind niet te willen beschermen. En als jij je kind niet beschermt, dan doe ik het wel. Door me, zolang als deze onzin nog blijft voortduren, sterk te maken voor zijn veiligheid.

Laten we in vredesnaam hopen dat het mazelenfeestje niet ook in Nederland in schwung raakt. Want dan trakteren de kindertjes straks niet meer op zelfgebakken Frozen-cupcakes of biologische, gluten,- en suikervrije boekweitkoekjes, maar op virusremmers en mondkapjes die door de overheid en masse verstrekt moeten worden in een poging de kindersterfte een halt toe te roepen. En feestjes zullen er ook nog maar weinig zijn, vrees ik. Of, nou ja, de uitnodigingen zullen er in ieder geval heel anders uitzien. ‘Zaterdag ben je uitgenodigd voor de begrafenis van Teuntje. Er is cake en je wordt thuisgebracht.’ Hieperdepiep hoera.

LEES OOK: Rot op met je bacteriën bij mijn kind (en ja, die snotneus is wél erg!).