8 cadeaus die je geliefde man wél leuk vindt. Het is maar een tip van Marcel, hoor.

30.01.2018 05:00

Marcel is 45. Hij is journalist, getrouwd met Carlijn en heeft een baard, alsmede een anderhalf jaar oude dochter die Sammie heet. Op Me-to-We.nl vertelt hij hoe leuk dat is. En hoe irritant het kan zijn.

 

In het kader van ‘beter te vroeg dan weer een klotecadeau’: een lijst met spullen ik wél wil hebben. En jouw man ook. Uitprinten en bewaren! En geen excuses, geen smoesjes, je hebt nog twee volle weken om voor de lieverd iets te scoren. Dus dat je het te druk had met je kinderen, daar kun je dan echt niet mee aankomen.

 

 1. Sokken
  Je lacht, mevrouw, maar beter stop je daarmee. Want een beetje man heeft niet alleen een dozijn reguliere sokken, maar ook een paar echte. Van die stevige, zoals oma ze zelf haakte, toen ze nog leefde. Bij gebrek aan oma kun je kiezen voor de sokken van Red Wing. Die wil hij. Net als een paar Red Wing-schoenen, trouwens.
 2. Red Wing-schoenen
  Omdat ze ruig, stoer, groot, sterk, mooi en onverslijtbaar zijn. En als ze versleten zijn, zijn ze eigenlijk pas echt mooi. Keuze genoeg, ook, en allemaal even cool. Kan niet missen. Wel duurder dan sokken – reken op zo’n driehonderd euro.
 3. Clarks Desert Boots
  Nog zo’n klassieker, maar dan voor ruim de helft van de prijs van de Red Wings. Licht, suède, mooi onder een spijkerbroek, maar net zo gemakkelijk te dragen bij zijn nieuwe pak. Verkrijgbaar in negen miljard kleuren, maar de donkerbruine of zandkleurige zijn altijd goed.
 4. Nike Air-Force 1 sneakers
  Die hoge witte – en ja, oké, genoeg ge-Annanooshint, dit zijn de laatste schoenen van deze lijst.
 5. Een platenspeler
  Het merk maakt in eerste instantie niet zoveel uit. En je hebt ze al voor een paar tientjes bovendien. Het gaat erom dat je man of vriend het weer eens uitprobeert, dat hij weer eens naar een platenzaak gaat om ouderwets vinyl te kopen – he will love the smell of vinyl in the morning. Want LP’s zijn geweldig. En niet alleen mooi om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. PS.: geef zijn cd’s aan een goed doel, de Kringloopwinkel of die malle oom die oude cd-spelers verzamelt.
 6. Lp’s
  Want LP’s zijn geweldig. Zelfs die vintage Zangeres Zonder Naam, ja, het maakt niet uit. Al scoor je hoog met een originele Sinatra uit de jaren zestig of de gesigneerde en gelimiteerde heruitgave van, ik noem maar wat, Sticky Fingers van de Rolling Stones.
 7. Drank
  Champagne, wijn, whisky, tequila, wodka, mezcal en zelfs pastis. Anything goes. Hoewel de gever zonder meer extra punten krijgt voor extreem dure of heel moeilijk verkrijgbare alcoholica.
 8. Een goed boek
  Al was het maar om hem een beetje te heropvoeden, want een man die dagelijks zeven uur naar zijn mobieltje staart, dat is heel 2017. Koop gewoon een van die bestsellers van Michel van Egmond (Gijp, Kieft, je weet wel), de nieuwe van John Irving of David Sedaris. Is het zo eentje die heel intelligent wil overkomen en continu de al dan niet juiste antwoorden schreeuwt tijdens De Slimste Mens: geef hem Ulysses van James Joyce. Is ie gegarandeerd een jaar mee zoet. En ik hoor de laatste tijd op de een of andere manier heel goede dingen over de aankomende biografie van Gordon. Mocht hij écht niet van lezen houden: fotoboeken. Die staan vol plaatjes. Van gebouwen, kunst, vliegtuigen, boten, gadgets en zelfs blote mevrouwen.