Oh, die ochtendspits… (maar zo gaat iedereen met een gevulde maag de deur uit)

24.05.2019 10:00
Quaker Kids Crunchy Mix-Up

Het ochtendritueel heeft in veel gezinnen meer weg van een militaire operatie dan van rustig wakker worden. Toch word je als moeder tegenwoordig geacht je kroost te presenteren met een ontbijt waar ze in een 5-sterrenhotel hun vingers bij af zouden likken. Vala vraagt zich af: hoe dan?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons thuis is het ’s ochtends doordeweeks een soort pandemonium. Twee ouders die op tijd op hun werk moeten zijn, twee kinderen die gevoed, fatsoenlijk aangekleed en met proviand naar school moeten en een peuterpuber die ondersteboven in haar kinderstoel hangt, terwijl ze haar pap aan de muur smeert. Het is iedere ochtend weer een race tegen de klok. Maar soms lijkt het wel alsof wij het enige gezin zijn bij wie de ochtendspits vooral dat is: spitsuur. Het lijkt wel alsof in alle andere huishoudens het hele gezin in alle rust aan een soort 5-sterrenontbijt zit dat mama, als ware zij Martha Stewart herself, op magische wijze op tafel heeft gezet. En als ik dan weer met klotsende oksels een paar boterhammen met pindakaas op de bordjes mik, vraag ik me toch af wat er mis gaat.

Gebrekkig ontbijtbeleid

Welke moeder heeft er in vredesnaam tijd heeft om ’s ochtends boekweitpannenkoeken en quinoakoeken te bakken? Wij staan al voor dag en dauw op en de ochtenden waarop ik eens een keer vijf minuten over heb om mijn koffie daadwerkelijk warm te drinken beschouw ik als een groot succes, dus hoe laat gaat de wekker bij al die andere moeders? Binden die in het holst van de nacht hun schort voor om al die insta-ontbijtjes in elkaar te flansen? Ik zal wel weer een ontaarde moeder zijn, maar ik slaap toch liever een extra uurtje dan dat ik zelfgemaakte pompoenpureespreads sta te maken voor op de bammetjes van mijn kinderen. Maar zo langzamerhand begin ik te vermoeden dat mijn kroost zich later zal moeten laten behandelen voor PTSS, omdat ze zich in hun jeugd iedere ochtend door een ordinaire boterham met fabriekskaas heen moesten knagen. Dus zo langzamerhand heb ik ’s ochtends niet alleen stress omdat ik iedereen op tijd de deur uit moet krijgen, maar ook omdat ik mijn kinderen kennelijk een jeugdtrauma bezorg met mijn gebrekkige ontbijtbeleid.

Lekker en verantwoord

Maar ik heb een oplossing gevonden. Een manier waarop ik mijn kinderen ’s ochtends iets kan voorzetten dat ze ook nog eens lekker vinden, maar waarvoor ik niet hoef te gaan staan kokkerellen terwijl ik tegelijkertijd probeer mijn make-up aan te brengen en een wriemelende peuter aan te kleden. Een lekkere bak kwark met ontbijtgranen is een gegarandeerd succes. Niet zo saai en taai als die geijkte boterham, makkelijk weg te lepelen en gewoon voedzaam. Quaker heeft speciaal voor kinderen de Crunchy Mix-Up in twee smaken en met leuke dierenfiguurtjes zoals olifanten en beren erin. Daar komen ze graag hun bed voor uit! En, nog een bijkomend voordeel: ze kunnen het zelf maken! Kommetjes en lepels op tafel, pak yoghurt, een beetje vers fruit (in plakjes gesneden), de ontbijtgranen en voilà ze kunnen aan de slag. En dan kun jij zomaar opeens aan tafel gaan zitten met die kop dampende koffie (en je kinderen vragen voor jou ook gelijk een bakje te maken).

Je denkt misschien dat je kinderen zo veel teveel suiker binnenkrijgen, maar wees gerust: met de Quaker Kids Crunchy Mix-Up valt dat reuze mee. Je levert je kroost echt niet stuiterend bij de juf af. Bovendien zijn deze ontbijtproducten gemaakt van hoogwaardige granen, dragen ze bij aan een goede darmwerking en geven ze je kinderen de energie die ze nodig hebben om de dag te beginnen. Die rustige ochtenden laten nog wel even op zich wachten, vrees ik, dus je zult mij voorlopig geen boekweitpannenkoeken zien bakken op Instagram (als in: nooit eigenlijk). Maar het ontbijt is tegenwoordig wel veel sneller achter die meestal zo lange tandjes verdwenen. Dus nu hoeven we niet meer naar school en werk te rennen. We moeten hoogstens nog een beetje doorlopen.

Probeer de nieuwe Quaker Kids Crunchy Mix-Up ook eens aan de ontbijttafel. Lekker snel doordeweeks of als voedzame starter voor de sportwedstrijden in het weekend. Een kommetje bevat 40% minder suiker dan andere ontbijtgranen en is rijk aan vezels. De mix met havermout chucks en dierenfiguurtjes is verkrijgbaar in de smaken chocolade en aardbei en ligt gewoon bij alle grote supermarkten. 

Dit artikel schreven wij dus samen met Quaker, maar de inhoud is 100% van ons. 

Advertisement