Jij met je hobby: ‘Ik ben vaak alleen met onze dochters, omdat mijn partner aan ’t vissen is’

28.05.2023 18:15

Leuk voor ’m, dat ’ie een hobby heeft, dacht je nog. Tot je beseft dat de titel onbestorven weduwe best weleens op jou van toepassing zou kunnen zijn.

Dyon (37): “Toen ik als tiener smoorverliefd werd op Leander wist ik al dat hij een visfanaat was. Ik zei toen al: zolang het bij vissen blijft, vind ik het prima. Dat deze hobby een groot deel van ons gezinsleven zou gaan bepalen kon ik niet vermoeden.

Vakanties worden uitgezocht op de gunstigste visplekjes. Zaterdagavond en -nacht breng ik vaak alleen met onze dochters door omdat Leander aan ’t vissen is. Maar als ik zie hoe opgewekt hij vervolgens aan het ontbijt verschijnt en hoe hij onze oudste in de vakantie vol geduld de fijne kneepjes van het vak leert, smelt mijn hart.”

LEES OOK: ‘Mijn man geeft de helft van ons boodschappenbudget uit aan zijn aquarium’

Pennygeweld

Carl (37): “Het paardengevecht win ik nooit. Tegen twee Penny-dochters van 13 en 11 en een paardengekke vrouw kan ik, als enige man in huis, natuurlijk niet op. Klagen dat ik het niet gezellig vind als ze zaterdagochtend vroeg al op pad zijn of elk vrij uurtje naar de manege trekken, heeft weinig zin. ‘Je snapt toch wel dat Banjer verzorgd moet worden, pap?’

Het is zelfs al zo erg dat wanneer ik bij thuiskomst niemand aantref, ik automatisch naar het weiland fiets. Succes verzekerd, tussen de balen hooi vind ik altijd een gezinslid. Bellen of appen heeft geen zin, hun telefoons liggen meestal in een of andere poetsbox. Gelukkig helpt het als ik soms mijn eigen pony ogen opzet en zeg dat papa ook aandacht en liefde nodig heeft. Dan word ik meteen doodgeknuffeld door mijn meiden.”

Dit artikel werd geschreven door Joan Makenbach en werd gepubliceerd op Kek Mama.