8 dingen die je écht nog moet doen voor de baby komt!

09.04.2019 00:10
vrienden zonder kinderen

Denk jij dat zwanger zijn veel werk is? Doktersafspraken, echo’s, babykamers in elkaar zetten, wiegjes uitzoeken, minstens 12 keer op en neer naar de babydump (om allerlei spullen te kopen die je nooit gaat gebruiken), ruzie maken met je man in de Ikea. Meid! Allemaal gekkigheid!

Lees ook: Wat niemand je vertelt over een ziekenhuisbevalling

Want het is echt niks vergeleken bij de eerste maanden / jaren / decennia met een kind. Dus weet je wat jij moet doen? Timmer die kamer even af – en ga dan alsjeblieft:

1. Genieten van complete stilte
Geen gehuil, geen gejengel, geen irritante tunes van kindertelevisieprogramma’s. Complete heerlijke stilte. Ga op de bank of het bed zitten, doe de gordijnen dicht en geniet (kan ook met z’n tweeën). Dit ga je de komende jaren niet vaak meer meemaken.

2. Ga láááng onder de douche
Nee maar echt lang! Uren! Pamper jezelf helemaal van top tot teen, al is het alleen maar om iets te doen te hebben terwijl je geniet van de langste ongestoorde douchebeurt in de menselijke geschiedenis. Als je baby er is, worden douchebeurten een soort stresspieken, dat wil je niet weten.

3. Lees in een dag een boek uit
Geen boek over groeicurves, sprongetjes of de Rapley methode. Een boek met een echt verhaal. Een lekkere roman of een spannende thriller. De komende zes a acht jaar gaat lange stukken in een keer lezen moeilijk worden, dus kies iets met een lekker complex plot, waar je je ongestoord uren in kan verdiepen.

4. Doe een dutje wanneer je wil
11 uur ’s ochtends? 3 uur ’s middags? Boeiend! Je bent nu nog de baas over je slaapritme, pluk de vruchten!

5. Bel iemand op en praat lekker lang over niks
Bel iemand op en bespreek het weer, het nieuws, wat er deze week in shownieuws was en met welke man vriendin C nu weer aan het daten is. Je kan zelfs een tijdje stil zijn aan de lijn, heerlijk. De komende twaalf jaar gaat het niet meer lukken zonder een paar keer tegen iemand te schreeuwen dat je ein-de-lijk even aan het bellen bent en dat ze straks weer aan de beurt zijn.

6. Maak nog één keer je (ingewikkelde) lievelingseten
Als de baby er eenmaal is ben je allang blij dat je die elke dag gevoed krijgt. Als je er zelf drie crackers en een magnetronmaaltijd inkrijgt is het een topdag! Dus maak nog een keer die risotto met asperges en truffel waar je minstens een uur mee bezig bent, of een stoofpotje dat uren moet sudderen.

7. Ga lekker langzaam aan tafel eten
Dek de tafel, steek kaarsjes aan,  serveer het eten als het nog WARM is, maak een praatje met je man, vraag hoe zijn dag eruit zag, vertel over die van jou. En geniet ervan. Ergens in 2020 gaat het je weer lukken.

8. Ga nú spontaan ergens heen
Maakt niet uit waar: een restaurant, de bios of gewoon een stuk rijden. En: NEEM NIKS MEE. Pak je sleutels en je portemonnee en ga de deur uit. Dit is een van de laatste momenten dat je de deur uitkan zonder voorbereiding. Zonder dat je al je uitstapjes hoeft te plannen rond je baby’s slaapjes, voedingen en humeur. Zonder dat je altijd luiers, voedingen en billendoekjes bij je moet hebben. Zonder dat je alles moet plannen met een oppas. Stop met lezen nu, hup! Naar buiten!

Lees ook: Waarom die eerste tien dagen echt heel heftig zijn