De 3 leukste fietstochten in Nederland met kind(eren)

05.04.2022 13:46

Fietsen zit in ons bloed. Hoe leuk is het om dit te delen met je kind(eren). Geniet van en met elkaar in de natuur. In Nederland zijn er nog vele plekjes te ontdekken. Zeker op de fiets is dit ideaal.

Onderstaande routes bieden jou en je kinderen de mogelijkheid om met zijn alle erop uit te gaan. De routes die worden gedeeld zijn over het algemeen korte routes die geschikt zijn voor (kleine) kinderen. Je kan natuurlijk altijd een extra pauze tussendoor inlassen!

In dit artikel lees je de 3 leukste fietstochten in Nederland met kinderen.

3x de leukste fietstochten in Nederland met kinderen

1. Route Hans en Grietje

De fietsroute ‘Hans en Grientje’ begint in Barneveld en brengt jullie langs beken en boerderijen in de Gelderse Vallei gelegen tussen Barneveld en Scherpenzeel, naar het uiteindelijke knooppunt 21. Breng een bezoekje aan het unieke Jeugddorp De Glind en eet met elkaar een overheerlijke pannenkoek op het terras in pannenkoekenhuis ‘Hans en Grietje’.

2. Het Coverbos

Begin in Hilversum op de Corverslaan en steek over naar de ‘s-Gravelandseweg. Hier fiets je een stuk op de verwarde weg. Eenmaal bij het Ankeveensepad aangekomen, passeer je via de linkerkant het bospad op. Maak onderweg een tussenstop bij Café Brambergen, waar je kind(eren) zich kunnen vermaken. Een echte aanrader voor een dagje op de fiets! Kleine tip; als je dol bent op bloemen, is mei de juiste maand om met elkaar dit gebied te ontdekken. Hier staan de bloemen in de bloei!

3. Dierenroute

Heb je een kind of kinderen die dol zijn op dieren? Maak dan deze dierenroute door Rotterdam op de fiets. Het startpunt van de route is Plaszoom.  Fiets via de Terbregseweg, naar de Bergse Linker Rottekade. Tijdens deze fietsroute fietsen jullie langs paarden, koeien, hertenkamp, kinderboerderij en eendenvijver. Onderweg kan je stoppen bij allerlei verschillende horecagelegenheden. Ook vind je onderweg een grote speeltuin met klimkasteel en glijbanen. Genoeg tussenstoppen om deze fietsroute compleet te maken!

Heeft jouw kleintje nog geen fiets? Kijk dan eens naar de stoere Loekie Booster 20 inch 2020 of de kleurige Loekie Prinses 18 inch 2020 voor de meiden. Deze fiets heeft een mooie zachte turquoise kleur met roze accenten.

Een goede fiets belangrijk is voor iedereen, ook voor kinderen. Wil je graag een gratis proefrit maken om de juiste fiets te vinden voor de kleine? Maak dan vrijblijvend een afspraak bij één van de 18 vestigingen in Nederland. Probeer elke fiets uit!

Hopelijk maken jullie binnenkort met het gezin een fijne fietstocht langs één van de bovenstaande kidsproof fietsroutes.