Ochtend van een moeder vs ochtend van een kind

11.04.2019 05:00

De perceptie van ouder en kind over het begrip ochtend kúnnen niet verder uit elkaar liggen. Tenminste, dat is Femke’s mening. Dit is hoe zij en peuterzoon Max hun ochtend beleven. Zoek de verschillen.

Lees ook: De postnatale look: hier herken je een jonge moeder aan!

6.30 uur
FEMKE: Gdvrdgdvr…hoor ik hem nu alweer? Half zeven? Ik ben nog zo moe!!!! Als ik nu heel even een kussen over mijn hoofd trek, zou het me dan lukken om nog in slaap te komen?
MAX: JOEPIEDEPOEPIE, IK BEN WAKKERRRR! DE ZON SCHIJNT, DE VOGELTJES ZINGEN EN IK HEB ZIN OM MET MIJN TREIN TE SPELEN. MAMMMMMMMAAAAAA!

7.00 uur
FEMKE: Gdvrdgdvr…ik moet er echt uit, ben ik nou toch weer in slaap gevallen? Heb ik gewoon door Max’ gehuil heengeslapen? Nou ja, net goed, welk normaal denkend persoon wordt om half zeven wakker?
MAX: JOEPIEDEPOEPIE, WAT DUURT HET LANG VOOR ZE KOMT. IK BEN MAAR GAAN HUILEN, OMDAT IK NOG NIET KAN PRATEN, MAAR EIGENLIJK BEN IK HEEL VROLIJK, WANT IK HEB ZIN OM MET MIJN WHEELYBUG DOOR DE KAMER HEEN TE CROSSEN EN IEDEREEN VOOR ZIJN SCHENEN TE RIJDEN.

7.30
FEMKE: Wooow, wat is ie luidruchtig voor de vroege ochtend. Waarom heeft hij zoveel energie en ik zo weinig? Moet ik toch maar glutenvrij quinoa yoga-voedsel gaan eten? Ok, eerst maar ff een bakje brinta voor Max en een bakje cornflakes voor  mammie.
MAX: JOEPIEDEPOEPIE, WAT HAD IK EEN HONGER. IK KAN BIJNA NIET ZO SNEL ETEN ALS IK WIL. GEEF ME DIE LEPEL, MAMMIE, IK KAN HET ZELF, ECHT WAAR! ECHT WAAR! OH, IK HEB EM, DE LEPEL. WAT ZAL IK ERMEE DOEN? IN DE PAP STEKEN!!! SCHEPPEN!!!! EN IN MIJN MOND DOE…NEEEE, IK SMIJT GEWOON EEN KLODDER TEGEN DE BOEKENKAST…JOEPIEDEPOEPIE!!!!

8.00 uur
FEMKE: Ik heb behoefte aan koffie, maar…oh mennn, is het alweer zo laat? Eerst Max aankleden…Oh, daar heeft die gozer weer geen zin in. Max, wil je alsjeblieft voor één keertje rustig blijven liggen als ik je een schone luier omdoe, zodat je ochtenddrol niet in mijn haar terecht komt…??? Oh, gadver, jahoor, het is alweer zover! Dankjewel!
MAX: JOEPIEDEPOEPIE, WE GAAN SPELEN!!!! OH NEE, WE GAAN AANKLEDEN! IK HAAT AANKLEDEN, WANT IK WIL SPELEN, WEET JE WAT IK DOE? IK GA ME GEWOON OMDRAAIEN EN WEGLOPEN, OEF, IK TRAPTE MET MIJN VOET IN IETS WARMS….EN NU ZIT HET OP MAMMA’S GEZICHT. IS MAMMA BOOS?

8.30 uur
FEMKE: Heb ik de kat zijn voer gegeven? Ja, volgens mij wel. Nou, dan kunnen we nu naar de kinderopvang. Oh, Max heeft zijn schoenen nog niet aan. Even snel dan. Oh nee, dat…gaat…niet …snel….want Max gaat er vliegensvlug vandoor op zijn Wheelybug….Maxxxx…Kommm!
MAX: JOEPIEDEPOEPIE, ZE WIL ME PAKKEN, MAAR ZE KRIJGT ME NIET! HAHA, IK BEN DOL OP SPELLETJES. WAT IS HET LEVEN TOCH HEERLIJK

9.00 uur
FEMKE: Ik ben niet dol op spelletjes en ik háááát ochtenden, maar goed…het leven is wel heerlijk. Mede dankzij Max Joepiedepoepie Ik-Heb-Absoluut-Geen-Ochtendhumeur. Zo, en nu koffie!
MAX: (stilte, want op kinderopvang)

Lees ook: 11 redenen waarom ik iedere ochtend denk but first coffee.