Shit, het is vakantie… En nu moeten we dus IN BIKINI!

08.07.2015 17:30
Kan het er nog mee door…?

Het is bijna zomer, we gaan bijna op vakantie en we hebben NU een nieuwe bikini nodig. De whatsappgroep van Julie’s pufclubje stroomt deze dagen vol met chagrijnige selfies vanuit TL-verlichte paskamers. Ze ging op onderzoek uit en vroeg drie moeders hoe zij deze zomer tegemoet gaan.

Stephanie beviel vorig jaar van een dochter. “Ik weeg niet eens zoveel meer dan voor mijn zwangerschap, maar mijn lijf is écht heel anders. Ik vind dat vervelend, maar tegelijkertijd kan ik niet de motivatie vinden om er iets aan te doen. Bovendien stel nu dat ik heel hard ga sporten… misschien wil ik volgend jaar wel een tweede, en dan heb ik alles voor niets gedaan! En eigenlijk wil ik graag weer gaan hardlopen, maar ik ben vaak zo gesloopt dat het er niet van komt. Ach, uiteindelijk heb ik gewoon een nieuwe bikini gekocht en vind ik dat ik het los moet laten. Ik ga niet de hele vakantie in een t-shirt rondlopen.”

“Na je zwangerschap is je lichaam net een toverbal, het kan alle kanten op”

Ook Fleur is ruim een jaar naar haar bevalling niet echt tevreden over haar post-babybody. “Volgens mij is je lichaam na je zwangerschap net een toverbal. Het ene moment heb je borsten die tot aan je neus komen, het andere moment zijn de verhoudingen weer helemaal anders. Ik vind het moeilijk om die veranderingen te accepteren, terwijl het heel logisch is. Ik bedoel, je hebt net een baby gebaard. Natuurlijk is je lichaam niet meer de oude en ik heb ook geen zeeën van tijd om te sporten of een personal trainer in te huren. De momenten die ik met mijn gezin doorbreng zijn schaars en bijzonder. Ik ga echt niet naar de sportschool als ik die tijd ook met hen kan doorbrengen.” Gelukkig gaat ook Fleur  deze zomer gewoon in bikini. “Als ik straks wat bruiner ben, valt het allemaal wat minder op, hoop ik dan maar. En wat ik ook een fijn idee vind: als ik met mijn kindje in bikini ben, ziet iedereen meteen waarom ik er zo uit zie.”

LEES OOK: Dit is hoe je je ‘mom bod’ klaarstoomt voor het strand

In de categorie nuchtere moeders spreek ik tot slot Erica. Zij heeft, in haar eigen woorden “geen extra kilo’s, maar wel een paar theezakjes en een drilpudding-buikje met litteken aan mijn zwangerschap overgehouden.” Erg vindt ze het niet. “Ik ga me daar echt niet voor schamen hoor, niet tegenover mezelf of mijn man en al helemaal niet tegenover andere mensen bij het zwembad. Ik ben heel blij en trots op mijn lijf. Ik heb een kind gedragen, gebaard én gevoed. Top toch! Het is zo zonde om je tijd te verspillen aan balen over je lichaam.”

Hear, hear, Erica. Schamen is zinloos. Dus lieve moeders met dunne, dikke of gestreepte buiken, zullen we afspreken dat we deze zomer gewoon lekker met z’n allen in bikini gaan?