Bietenchips, snelle kip en groentepatat! Dit apparaat helpt je de avondspits door

27.05.2014 09:17

ADVERTORIAL – Koken is bij Barbara vaak een drama. De kinderen lusten alleen maar vlees, en Barbara eet geen vlees. De kinderen eten geen groente, en Barbara alleen maar. En eigenlijk lust Morris (2) sowieso alleen maar kleefrijst. Dat is dus elke dag zo’n beetje 3 verschillende maaltijden koken… De Philips Airfryer maakt dat wel echt even wat makkelijker!

Vorige week had ik al geschreven over de Philips Airfryer, waarvan ik dus dacht dat het een frituurpan was, maar wat eigenlijk een soort supersnelle oven is. Ik gebruikte het apparaat voor het eerst in de vakantie. Dat was natuurlijk leuk om even uit te proberen, maar het leek me vooral een ding dat je tijdens de doordeweekse spits erg kan helpen.
Zo maak ik doordeweeks nooit dingen in de oven, want daar is gewoon geen tijd voor. We hebben een stokoude oven, nog van de vorige bewoners van ons huis, die bovendien belachelijk groot is, dus het duurt zo een half uur voor-ie opgewarmd is. Die Philips Airfryer is in een paar minuten heet, en hij bakt meteen onder én boven.

Superhandig
Het is echt waar: de Airfryer is een superhandig ding als je doordeweeks ook ovengerechtjes wilt maken of een snel frituurhapje. En het fijne is dus dat je niet echt frituurt. Het is meer een snelle oven die frietjes ook knapperig maakt. Maar je kan er ook vis in maken, kip, je kan er zelfs ene eitje in koken schijnt, maar dat vind ik nou weer niet heel erg nodig.
Hoe dan ook: ik vind het echt een topapparaat dat je de avondspits door helpt omdat hij zo supersnel is.

Rare maaltijd
Dus ik op een maandagmiddag naar de groenteboer, en bietjes en zoete aardappels kopen. Om 17 uur stond ik daar, om 18.30 uur aten we!
(Met mijn idiote oven was dat zeker 20 uur geworden.)

Ik maakte het volgende (beetje rare maaltijd, maar ik eet geen vlees en mijn kinderen lusten niks): PicMonkey Collage

1)   Chips van bieten

2)   Patat van zoete aardappel

3)   Kippenpootjes

4)   Geitenkaasjes met broodkruim

5)   Falafel (kant en klaar)

Kindereten
Ik sneed twee rauwe bieten in dunne plakjes met een kaasschaaf, met een kwastje deed ik er een heel klein beetje olijfolie op en bakte ze 5 minuten op 180. Toen heb ik ze even geschud en nog 3 minuten gedaan. Heerlijke krokante bietenchips! En beide kinderen aten er een paar van (bij mij een unicum!).

Ik sneed twee zoete aardappels in patatjes, haalde ze door een kom met olijfolie erin, en bakte ze eerst 8 minuten op 180 graden. Daarna legde is ze weg. Na de bietenplakjes deed ik ze er weer in, nu op 200 graden. Na 7 minuten raakten ze een beetje aangebrand, maar echt knapperig waren ze nog niet. Wel lekker! En Felix at er een hele berg van, maar Morris (2) natuurlijk weer niet.

De kip smeerde ik in met olijfolie en peper en zout. Eerst 10 minuten op 200 graden, daarna 10 minuten op 150 graden, en ja hoor: supersappige kip!

Volwasseneten
Ik haalde plakjes zachte geitenkaas door een geklopt eitje, ik deed twee sneetjes oud brood in de mixer en maakte daar paneermeel van waar ik de kaasjes daarna doorheen haalde. Na 4 minuten op 180 graden waren ze krokant!

Ook de balletjes falafel heb ik zonder olie in de Airfryer gegooid, en die kwamen er na 8 minuten gaar uit.

Ik gooide de geitenkaasjes en de bietenchips over een salade heen, en serveerde de falafel er los bij met pitabroodjes en knoflooksaus.

Ik heb echt heerlijk gegeten.

Ik vind het echt een uitvinding, dat zelfs mijn gekke eten in een frituurpan die geen frituurpan is, kan worden bereid!

De Airfryer is dus mijn nieuwe maatje in de keuken. Als ik dan toch een nadeel zou moeten noemen…. je moet met relatief kleine porties moet werken, anders wordt het niet knapperig. Maar ach, het gezin smult.

Voor meer informatie kijk op philips.nl/airfryer

 

 
Advertisement