Campingblunder: ‘De hele vloer van de caravan was aan gort’

14.08.2023 09:28
Driftbui peuter

Vakantie, je weet wel, dat zijn die heerlijk ontspannen weken om even helemaal op te laden. Tenzij je man de vaatwasser instelt. Of je met kind en al van de vlonder valt.

Maartje (37), moeder van Lotte (6), Floor (4) en Teun (1):

“We waren nog geen twee uur op de camping in de Dordogne toen de norse eigenaresse voor onze safaritent stond met de mededeling: ‘You’re very nice people, but you’re too loud.

Ik wist niet wat ik hoorde, we waren gewoon aan het uitpakken. Niet muisstil, maar wat wil je met drie kinderen. Die eerste middag had ik al spijt dat we deze tent voor twee weken hadden geboekt. Want het gevolg van haar opmerking was dat ik de héle tijd tegen de kinderen zei dat ze geen herrie mochten maken.

Herrieschoppers

De plek was overigens prachtig, al liep ie wel schuin af. Aan het eind van die eerste middag zaten we voor de tent te borrelen. Met Teun op schoot verschoof ik mijn stoel en daarbij schoot er een pootje van de vlonder af. Voor ik het wist tuimelden we samen van de stoel én van de vlonder. Gelukkig hadden we niets bezeerd, er was alleen een poot van de stoel verbogen.

LEES OOK: Zomerblunders: ‘Ik sloot mezelf poedelnaakt buiten in een Thais vakantieresort’

Toen ik dat netjes ging melden bij de receptie en een andere stoel wilde halen was de reactie van die Franse trut dat ze vijftien euro van de borg zou halen en ik niet meer met mijn kind op schoot mocht zitten. Ik heb haar de rest van de vakantie niet aangekeken. Ben jij mal.”

Schuimparty XL

Marja (46), moeder van Dominique (10) en Luuk (7):

“Reuze handig hoor, een luxe sta­caravan met vaatwasser. Inruimen, aanzetten en dichtklappen, zou je denken. Niet als je mijn man zijn gang laat gaan, hij de vaatwasblokjes niet kan vinden en denkt dat een fikse scheut afwasmiddel in het bakje de truc ook wel doet. Gevolg: schuimparty in de caravan.

De hele vloer van de caravan was aan gort en moest vervangen worden. Ik heb mezelf van de domme gehouden en sprak ineens geen enkele andere taal meer dan Nederlands.”