Lente op Texel is één groot feest. En Barbara kan het weten

13.03.2018 16:15

Texel is eigenlijk altijd een feestje. Maar het liefst gaat Barbara in het voorjaar, wanneer de lammetjes in de wei staan. Niet alleen zij wordt daar zo blij van, ook haar kinderen.

Op de boot naar Texel krijg ik altijd al het gevoel dat ik écht weg ben. Ik laat de drukte van het dagelijks leven en van het vaste land achter me. Zo lekker. Even een diepe teug zeelucht en het leven ziet er compleet anders uit. Bijkomend voordeel: De reis naar het vakantieadres is voor kinderen vaak een crime. Urenlang achterin de auto of zelfs stilzitten in het vliegtuig. De boot vinden ze alleen maar te gek. Klein of groot.

Wat iedere moeder zoekt – denk ik – is een vakantie waar de kinderen het leuk hebben. Want hey, hebben zij het leuk, dan heb jij het ook leuk. Texel is perfect. Mijn kinderen vonden de Zelfpluktuin bijvoorbeeld geweldig. Echt in de middle of nowhere vind je deze tuin waar je zelf mag plukken. Bloemen, maar ook aardbeien waar de kinderen hun eigen fruitsalade van kunnen maken. Of ze maken een smoothie van eigen oogst.

In het voorjaar vind ik het helemaal een feestje op Texel. Met de lammetjes die door de wei springen. Wist je dat er ieder jaar 22.000 lammetjes worden geboren op het eiland? Je kunt ze trouwens ook knuffelen, op Schapenboerderij Texel aan de Pontweg in Den Burg. Vinden de kinderen natuurlijk geweldig. Met een beetje geluk pak je nog even mee hoe de boer de schapen van hun winterjas ontdoet.

Een kwart van Texel is Nationaal Park en de natuurgebieden zijn gratis toegankelijk. Je kunt er niet overal in, omdat er vogels broeden, maar naar het grootste deel van natuurgebied de Slufter kan je bijvoorbeeld wel. Kilometers wandelpaden waar jij onwijs bij komt, terwijl je kinderen lekker achter elkaar over de paden sjeezen. Loopfietsje mee voor de kleintjes, kinderwagen voor de hele kleintjes, broodjes voor iedereen en je hebt een topmiddag.

Eten hoort er gewoon bij op vakantie en dat doe je zó goed op Texel. Genoeg strandtenten waar ze een kindermenu hebben, maar voor iets anders ga je naar Strandpaviljoen Kaap Noord. Ideaal voor ongeduldige kinderen: ze lopen hier zo het strand op om te ravotten en ook al is het druk, het eten staat hier altijd razendsnel op tafel. Kan jij languit op het lounge-terras met een wijntje. En als je vooraf nog even de vuurtoren met zijn 118 treden beklimt, weet je zeker dat ze goed honger hebben.

Op nog geen tien minuten fietsen van het strand vind je camping ’t Woutershok. Dit is niet lullig kamperen. Zij hebben namelijk compleet ingerichte tenten. Er is een echt keukenblok, zithoek met tv en gewoon goede bedden. Hangmatje ophangen buiten en niets meer aan doen. Ibiza is 2017. Doe ons Texel maar.

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Texel, maar de inhoud ervan is 100% van ons. Als je ook graag naar Texel wilt – en deze dingen dit voorjaar dus zelf wil ervaren met de kinderen – ga dan naar Texel.net. Hier vind je nog veel meer leuke accomodaties en uitjes.

 

Lees hier meer over ons advertentiebeleid.