Op vakantie met de kinderen? Met deze 5 dingen in je koffer wordt het een gegarandeerd succes

29.06.2018 13:00

Philippine vindt op vakantie gaan erg leuk, maar man, man: wat moet je een hoop inpakken als je met de kinderen op vakantie gaat.

Ik ben altijd bang dat ik teveel mee heb en dus moet bijbetalen bij de balie van de KLM – of juist te weinig – alleen maar korte broeken en shirtjes terwijl het eenmaal op plaats van bestemming ijskoud blijkt te zijn. Of de knuffels vergeet, nogal essentieel wil je op vakantie enigszins slapen. Is me één keer gebeurd, drama. Ik heb dus standaard inpakstress. Ik ben blij als we op plaats van bestemming zijn, de koffers zijn uitgepakt en blijkt dat ik niks ben vergeten. Hoera! Inmiddels ben ik met twee kinderen en een aantal vakanties verder, gelukkig een redelijke paklijst-expert te noemen. Dus hierbij – naast je eigen standaard paklijst natuurlijk – mijn 5 onmisbare (!) inpaktips voor een zo relaxed mogelijke vakantie met kinderen.

 1. Pot pindakaas
  Mijn kinderen ademen pindakaas. Het is ook zo ongeveer het enige wat ze eten op hun boterham. Hoe zeer ik ook mijn best doe om er iets anders in te krijgen. Ach, wie is er niet groot mee geworden. Omdat ik op vakantie geen zin heb om iedere dag 100 keer per ochtend/middag te horen: “dit lust ik niet”, of “ik wil pindakaas!”, neem ik steevast een pot pindakaas mee in onze koffer.
 2. Oordopjes
  Verdeel de taken, maak het jezelf gemakkelijk. Net als thuis; de een ruimt de tafel af, de ander zet de kids in bad. En wissel af. Zo ook op vakantie; het ene uur let jij op de kinderen bij de zee of aan het zwembad, bouw je zandkastelen met ze en houd je een wedstrijdje bommetjes doen in het zwembad. Het andere uur is je partner aan de beurt en ga jij dus heerlijk een eindje verderop in het zonnetje liggen met een boek en oordoppen in. Zodat je niet alsnog om de minuut het gegil en gekrijs hoort: “Mamaaaaaa!!!” Even uitzoomen dus en compleet in de relaxmodus met die oordoppen.
 3. Metamucil
  Want ja, buiken gevuld met witte Franse stokbroden, glaasjes wijn hier en daar en dagelijkse schepijsjes, daar zijn je darmen iets minder blij mee. Heb je je kinderen eindelijk onder controle, raakt je poepschema van slag. Niks vervelenders dan de hele vakantie met een opgeblazen gevoel rond te lopen – in bikini nog wel! Dus, onder het mom: beter mee verlegen dan om verlegen, stop ik standaard Metamucil in m’n koffer. Dat zijn zakjes met vezels die je op vakantie kunt nemen om goed naar de wc te kunnen. En dus te kunnen blijven genieten van die witte Franse stokbroden met kaas, liters wijn en al die ijsjes. Gewoon te koop bij de drogist. Gouden tip, als je het mij vraagt.
 4. Schermpjes
  Heb je thuis een anti-beeldscherm beleid? Of van maximaal een half uur? Tijdens je vakantie gooi je deze regels lekker overboord en maak je het jezelf gemakkelijk. Een vlucht van 3,5 uur? Of een lange autorit over de Route du Soleil voor de boeg? Download een aantal kinderfilms, -series en luisterboeken en zet je kids gewoon de hele vlucht/rit achter de iPad. Heb je geen kind aan ze. En met die vierkante ogen zal het wel meevallen, aangezien ze de rest van de vakantie in het klimrek hangen / in het zwembad liggen / zandkastelen aan het bouwen zijn. Een relaxed begin van de vakantie, is het halve werk, nietwaar?
 5. Handwasmiddel
  Want je peuter heeft z’n zakje knijpfruit al voor de start van de vakantie over z’n hele outfit uitgeknepen, je kleuter is wagenziek, je baby poept zichzelf minstens 3 keer onder (hij wel ;)!) en op vakantie lekt er ook nog wel eens een ijsje, een hap pasta bolo of klodder mayo op menig t-shirt. En omdat je nou ook weer niet teveel wilt meenemen op vakantie, verruil je thuis bij het inpakken de halve garderobe simpelweg in voor een klein flaconnetje handwasmiddel. Babyshampoo of -zeep doet ook wonderen trouwens.

Rest je niks anders dan heel hard te werken genieten van jullie welverdiende vakantie!

#VezelUpYourHoliday
Metamucil* bevat natuurlijke vezels en helpt bij verstopping. Binnen 3 dagen merk je dat je ontlasting op gang komt en dat je stoelgang minder pijnlijk is. Technisch praatje, maar Metamucil bestaat uit zowel oplosbare als niet oplosbare vezels. Na het innemen van de vezels vermengen ze zich met de darminhoud en door het opnemende vermogen van water zorgen ze voor zachtere ontlasting. Kortom, het stimuleert de stoelgang.  Meer lees je hier Metamucil koop je bij de apotheek of drogist en kun je gewoon mee op reis nemen. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Metamucil, maar de inhoud is 100% van ons. Hier lees je alles over ons advertentiebeleid.

*Metamucil (Isphaghula Husk (psylliumvezel)) is een geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter. Gebruik bij kinderen beneden de 6 jaar alleen op doktersvoorschrift. Niet gebruiken bij plotseling optredende buikpijn, vernauwing – obstructie – van de darm, bekneld zittende ontlasting, een rectale bloeding met onbekende oorzaak of moeite hebben met slikken.