Restaurant De Plantage maakt Artis helemaal geweldig!

11.10.2014 14:00
Artis de plantage uitje kinderen restaurant beoordeling

Barbara test elke week voor het Parool een plek in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: De Plantage in Artis

Rond half vijf Artis inlopen – dat is het fijnste uitje dat er is. De massa loopt dan richting uitgang, en wij racen zo snel mogelijk naar achteren om in de grote speeltuin rond te klauteren. Als je dan om half zes terugloopt, lijken de dieren opgelucht dat hun werkdag erop zit. De olifanten schudden met hun koppen, de leeuwen brullen en als je mazzel hebt rent er een bewaker achter een ontsnapte maki aan.

Maar daarna wil je nog niet naar huis!

Zó blij ben ik dus dat café-restaurant De Plantage er nu is. De serre met uitzicht op de vogelkooi grenst aan een nieuw pleintje met een grappige fontein. Idyllisch. Alleen: ik weet niet of ik het nou sadistisch vind of supercool dat er niks, maar dan ook helemaal niks te eten is voor kinderen. (Behalve cheesecake, bitterballen en patat.)

Het enige dat in de buurt komt is de Coquelet ‘Pimentón’ met Perzische pilav rijst, geroosterde prei en paprika citroen en tzatziki (19,50 euro): daar wordt per kind hooguit 10% van opgegeten en aan halve porties doen ze niet. Maar o, wat lonkt die plek, de kinderen kunnen er gewoon lekker buiten spelen terwijl je samen een glaasje drinkt, en het eten is heerlijk!

Daarom heb ik een deal met mezelf gesloten. Volgende keer krijgen ze in Artis om vijf uur patat met appelmoes. Gaan we daarna naar Plantage en bestellen we alleen eten voor papa en mama. En een cheesecake als toetje.

Oudervriendelijk: 5 sterren

Kindvriendelijk: 2 sterren

Kinderstoel? Nee

Kindermenu? Nee

 De Plantage
Plantage Kerklaan 36
1018 CZ Amsterdam
Dagelijks geopend van 09.00 uur tot 01.00 uur