Sorry jongens, mamma heeft een chilldag!

03.09.2019 17:00

Het is zo ontzettend makkelijk om jezelf uit het oog te verliezen in de drukte van werk, moederschap, huishouden, clubjes en sociaal leven. Voor je het weet begint je hoofd te tuuten en dan weet je: ‘ik moet op de rem’ en vraag je jezelf af: ‘waarom heb ik dat niet eerder gedaan?’ Femke (moeder van Max, eigenaar van een mediabedrijf) weet er alles van en dit is wat zij doet om te ontspannen.

Ik ben een een beetje een stresskip. Ik zou willen dat het anders was, maar zo ben ik nu eenmaal geboren. Als de scholen weer beginnen, ik op mijn werk kom en een berg werk aantref dat is blijven liggen tijdens de vakantie, ik de zwem- en judolessen weer moet regelen, voor naschoolse opvang moet zorgen en ondertussen ook nog gefocust moet blijven op de werkdingen die voor het einde van het jaar af moeten zijn…tsja…dan kan dat me soms overweldigen. Hoe moet ik dit allemaal doen?

Inmiddels weet ik beter hoe ik met mijn stressgevoelige aard moet omgaan en dat is: een chilldag inplannen. Ik kondig het netjes van tevoren aan bij man en kind, denk zelfs met ze mee wat zij kunnen gaan doen (“misschien kunnen jullie fijn naar dat nieuwe zwemparadijs?”) en vervolgens gun ik mezelf wat rust en ruimte. Een middagje chillen kan alle verschil maken. Lekker in schuimend bad met de Happinez erbij, een paar kaarsjes en een kop thee en dan ‘s avonds mijn man vragen of hij me lekker masseert óf naar de sauna en helemaal tot mezelf komen terwijl ik alle zorgen wegzweet. Sinds ik dit durf: aangeven dat ik het nodig heb om me even terug te trekken en op adem te komen, ben ik stukken rustiger dan de jaren hiervoor waarin ik maar doorrende omdat ik NEE ECHT geen tijd had, want DRUK DRUK.

Wat ook helpt: tabletten van Passiflora Rustgevend Extra Sterk. Deze tabletten met passiebloem, valeriaan en citroenmelisse geven me net dat extra steuntje in de rug in drukke tijden*. Het gaat erom dat je de juiste balans in je leven behoudt en als je daar wat natuurlijke hulp bij kunt inroepen, waarom niet? Het is niet niks hoor, wat er tegenwoordig van vrouwen (en in het bijzonder moeders) gevraagd wordt. Schaam je daarom niet om je grenzen aan te geven en momenten voor jezelf in te lassen. Niemand doet dat voor jou. Jij staat zelf aan het roer. Gun jezelf een chilldag!

Groetjes van een stresskip :)

Ben of ken jij ook wel iemand die een momentje voor zichzelf kan gebruiken? We hebben nu een hele leuke actie met A.Vogel. Zij komen met een speciale #relaxbox om even de dagelijkse drukte te ontsnappen en tot rust te komen. In de #relaxbox, t.w.v. € 81,14, vind je alle ingrediënten voor een geslaagd momentje me-time. Een fijn cadeau voor jezelf dus, maar een lieve vriendin, drukke collega of je moeder ermee verrassen is natuurlijk ook leuk. De box is online te bestellen voor € 20 op avogel.nl/relaxbox en bevat:

  • A.Vogel Passiflora Rustgevend Extra Sterk -Een snelle rustgever, perfect als je het druk op het werk hebt of in een hectische periode met de kinderen zit. ¹* (t.w.v. € 10,99)
  • Pukka Relax thee – Een blend met venkelzaad, gember én kamillebloem, voor een ontspannen gevoel. Pukka thee is 100% biologisch, fair-trade, duurzaam, koolstofneutraal en volkomen veganistisch. (t.w.v. € 4,39)
  • Gratis entree Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg of Thermen Berendonck –Liever een dagje het huis uit? Met de voucher uit de #relaxbox kun je de rust zelf opzoeken. Hoe heerlijk! (t.w.v. € 36,50)
  • Happinez magazine – Lezen werkt eigenlijk altijd ontspannend. In dit nummer lees je onder andere hoe zinvolle tijdsbesteding je gelukkiger kan maken en wat stilte je kan brengen. Toepasselijk toch? (t.w.v. € 6,99)
  • A.Vogel Passiflora Rust en Balans – Stress-situaties komen je humeur niet echt ten goede. Deze tabletjes helpen je in tijden van stress bij innerlijke onrust en stemmingswisselingen²³*.  (t.w.v. € 12,99)
  • Jacob Hooy wierookstokjes – Stokjes met de frisse lavendelgeur staan bekend om haar rustgevende eigenschappen. Muziekje op, bad vol laten lopen, wierook aansteken en ontspannen maar. (t.w.v. € 2,29)
  • Kneipp Clear mind douche – De nieuwe douchegel met energie gevende geuren van munt en rozemarijn zorgt voor ruimte in je hoofd. Klinkt top! (t.w.v. € 6,99)

O ja, het is een limited edition, niet te lang wachten met bestellen dus ;) Hier vind je meer informatie over de #relaxbox

¹ passiebloem ² citroenmelisse ³ valeriaan

* Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

KAG nr: 11-0819-3218