Zoek niet langer: deze speelgoedcamera gaat je kinderen van de bank krijgen!

19.07.2017 10:46

Nu de zomervakantie nadert hangen Felix (11) en Morris (5) maar wat vermoeid op de bank. Tot het moment dat er een leuk pakketje op de deurmat valt…

“Mam! Ik heb een film gemaakt van hoe ik door de stad fiets.” Felix heeft vlak voor de zomervakantie een Vtech-camera gekregen, een Kidizoom Actioncam. En dat kwam mooi uit, want zo aan het einde van het schooljaar hangen de kinderen uit school vermoeid op de bank naar de klok te staren en zich af te vragen ‘wanneer het vijf uur is’, het tijdstip dat ze op de beeldschermen mogen. Tot die tijd vervelen ze zich. Gek word je ervan.

En toen kwam die camera dus opeens in hun leven. Dat gebeurde op een woensdagmiddag. Felix en Morris pakten ‘m uit, bekeken de onderdelen en gingen plannen maken van wat ze er allemaal mee konden gaan filmen. Felix vroeg of Morris een dansje wilde doen, dan ging hij het filmen. En toen ontdekten ze de greep waarmee je de camera aan een stuur kan vastmaken. “Hij kan op mijn step,” opperde Morris. “En op mijn fiets!” riep Felix. Voor ik het wist stonden we op straat de camera op de fiets van Felix te schroeven. Hij paste perfect op het stuur en Felix reed een rondje door de buurt, terwijl Morris er achteraan rende. Toen ze het filmpje afspeelden, stond Morris te springen van geluk: “Cool hè, mama!?”

Alle features van de camera werden uitgeprobeerd. Kan-ie onder de kraan? Ja, hij kan onder de kraan – en dat kun je nog filmen ook. Kan-ie op je pols? Yep. En kan je er selfies mee maken? Echt wel. Urenlange pret hadden ze ervan. Het weekend erop hingen ze weer op de bank. Ik opperde een stukje te gaan kanoën. Meestal reageert Felix dan een beetje lauwtjes, maar nu zei ik erbij: “Dan kun je alles filmen!” En ja hoor, hij vloog van de bank.

Deze zomer wil Felix een speelfilm gaan maken. In de auto onderweg naar Frankrijk gaat hij het scenario verzinnen, met rollen voor alle mensen die we op reis gaan bezoeken. Hij is nu aan uitvogelen hoe de animaties werken, de stop motion en de versneld afspelen-functie. Het moet een speelfilm worden van 20 minuten, met Felix en zijn broertje Morris in de hoofdrol. Ik zie elk jaar tegen de reis op, maar nu heb ik er mega-veel zin in. Een reis zonder tablets en vol verhalen. Nou ja, er zitten ook 3 spelletjes op, maar dat mag, als afwisseling. Wat een top-ding! En ik kijk erg uit naar de feestelijke filmpremière – ik heb er nu al dress-stress van.

 

Dit artikel is een samenwerking met Vtech, maar de inhoud is 100% van ons. Met deze Kidizoom Actioncam maak je video’s, foto’s én met de 180° draaibare cameralens ook te gekke selfies. Inclusief vele accessoires om te gebruiken bij  activiteiten zoals zwemmen, fietsen en skateboarden.

Lees hier alles over ons advertentiebeleid