Vakantie boeken? Zo zorg je ervoor dat je geen godsvermogen uit hoeft te geven

09.05.2023 08:43

Ahhh, vakantie. Witte stranden, lurken aan een cocktail en RUST. Oh nee, wacht even. We gaan met de kinderen. Ook leuk, als ze zich gedragen en uitslapen is ook een vereiste. Helaas ben je met schoolgaande kinderen wel gebonden aan de schoolvakanties. Schoolvakantie = drukke vakantie. En kneiterdure vakantie. Gelukkig zijn er wel handige tips om ervoor te zorgen dat je met een gerust hart die trip kunt reserveren, zonder je helemaal scheel te betalen voor je gezin.

 1. Met stip op nummer één: plan vooruit en boek je reis en accommodatie vroeg, omdat het later duurder kan zijn.
 2. Check of het goedkoper is wanneer je je vlucht en accommodatie samen als pakketreis boekt, om zo te besparen op de totale kosten.
 3. Bekijk ook of het toevallig toch niet goedkoper is om juist de vlucht en accommodatie apart te reserveren. Kies niet voor de eerste en beste opties, maar neem de tijd en doe goed onderzoek. Scheelt je sowieso euro’s.
 4. Er zijn vaak genoeg deals te vinden waar je geld mee bespaart op vluchten, accommodatie en leuke activiteiten. Want überhaupt eerst ergens komen is één, maar de boel vervolgens vermaken is een tweede.
 5. Kies voor een minder bekende, goedkopere bestemming in plaats van populaire vakantiebestemmingen. Net zo leuk én veel goedkoper. Probeer het maar eens.
 6. Dit is een inkoppertje: wees flexibel met je reisdata, want als je buiten het hoogseizoen reist of weekendvluchten vermijdt, kun je vaak betere deals vinden. Gelukkig hebben we je aan het begin van dit artikel al verteld dat dit niet opgaat als je kinderen hebt én toch zetten we ‘m er bij. Papa en mama mogen namelijk ook wel eens samen op pad en dan geldt dit natuurlijk wel.
 7. Ga kamperen, want op een camping staan is vaak goedkoper dan een hotel of resort en je kunt ook genieten van de natuur. Zie je het al voor je? Rondrennende koters die zelf op zoek gaan naar nieuwe vriendjes, terwijl jij voor de tent of sleurhut met een bakkie wijn zit. Win = win.
 8. Rijd zelf met een volgeladen auto naar je bestemming om geld te besparen op vervoer. Combineer ‘m met punt 7 en je bespaart dubbel op.
 9. Eet lokaal of kook zelf om geld te besparen op eten, bezoek lokale restaurants en vermijd dure toeristische restaurants. Als je verblijft in een huisje of appartement met een keuken, kun je nóg meer geld besparen door zelf te koken. Beter ook want vaak vreten die kleine monsters alleen maar een paar happen van de bestelling in een restaurant terwijl jij de volle pond betaald. Kun je beter zelf koken en die mondjes eigenhandig voeden.
 10. Willen jullie tijdens de vakantie op pad en wat leuke bezienswaardigheden ontdekken? Niet doen! Gewoon ergens een ijsje eten en beetje op een markt lopen is net zo goed vermaak.
 11. Ben je van plan een huurauto te boeken? Of liever de taxi? Kost een paar duiten. Wat denk je ervan om gewoon hele gezin in die bus te proppen en lekker met openbaar vervoer op pad te gaan? Is al meteen een uitje voor ze en scheelt ook nog eens in de portemonnee.

Hoeveel van bovenstaande punten heb jij al meegenomen in je plan om te besparen op je volgende vakantie? Om het je nog wat makkelijker te maken, hebben we ook nog een aantal topaanbieders voor je op een rijtje gezet, waar je altijd goede deals vindt.