Vakantieadres: naar de sneeuw!

03.10.2015 13:30

Wij zijn echte zonaanbidders. Palmbomen, witte stranden, cocktailtje, het kan ons niet vaak en zonnig genoeg. Maar toch heeft wintersport op z’n tijd ook wel zijn charme. Mooie witte bergtoppen, knisperende sneeuw, schattige cottages en met een beetje mazzel toch nog dat zonnetje. 

Wij hebben weer een parel van een vakantieadres gevonden in de Duitse alpen, waar Barbara al een keer geweest is. Echt een aanrader! Het hotel Rhön Park verdient geen schoonheidsprijs, maar biedt alles wat je nodig hebt en is zeer kindvriendelijk. Zo is er een verwarmd zwemparadijs, een enorme binnenspeeltuin en een animatieteam. Maar 600 keer sleetje rijden van een besneeuwde heuvel af verveelt ook echt niet. En anders kun je altijd nog een sneeuwpop maken.

LEES OOK: Lange autorit? 8 tips om het achterin gezellig te houden!

De omgeving van het hotel maakt heel veel goed. Rhön Park ligt in het Duitse plaatsje Hausen, bovenop een berg op 8 kilometer van de bewoonde wereld. Een adembenemend uitzicht is gegarandeerd en je bent verzekerd van prachtige wandelingen. Bij aankomst in het hotel krijg je een boekje met de mooiste routes. Maak ’s avonds voor het slapen gaan dus nog even een boswandeling en ze slapen als een roos. Reken hier niet op kilometers pistes aan de voet van het hotel, want die zijn er gewoon niet.

Uitjes
Op 20 minuten rijden
van het hotel is wel een piste-walhalla te vinden; Wasserkuppe. Leuk voor de kleintjes; ze hebben er een piste enkel en alleen om te sleeën, waar je met een lift/karretje ook weer naar boven kan. Handig en goed voor urenlang vermaak. Bovendien een plek om wel je snowboard uit het vet te halen, papa ook weer blij. Ook is er een rodelbaan en kan je met een vliegtuigje een rondvlucht maken.

LEES OOK: Tip voor de herfstvakantie: nazomeren op Corfu!

In het plaatsje Flamungen kun je een treinrit maken in een stoomlocomotief, die dwars door de bergen gaat. En als je even een dag écht naar de bewoonde wereld wilt, rij dan naar Fulda. Een grotere stad die iets majesteitelijks heeft met veel barokke architectuur. De imposante Dom en de stadspaleizen moet je echt gezien hebben.

Rhön Park is vanuit Amsterdam maar 5,5 uur rijden, dus met een paar MacDonalds pitstops tussendoor echt wel goed te doen!

rhonpark
Hotel Rhön Park
wasserkuppe

Wasserkuppe

wintersport

Fulda en de stoomlocomotief in Fladungen