Waarom je deze kerstvakantie naar Het Spoorwegmuseum in Utrecht moet

30.12.2017 04:50

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is sowieso een plek waar de meeste kinderen héél gelukkig worden, maar in de kerstvakantie is het al helemaal een goed idee om hier met het gezin een dagje heen te gaan. Van 23 december t/m 7 januari vind je hier namelijk het Winter Station. Schaatsen tussen de treinen, hoe leuk is dat?

Het museum is eind december helemaal in kerstsfeer gebracht. Er is elke dag live muziek, lekker eten (koek en zopie uiteraard), er zijn workshops voor kinderen, er staat een grote antieke carrousel in de centrale hal van het museum én er is een schaatsbaan waar je gratis schaatsen kunt lenen. Let wel op, handschoenen zijn verplicht op de schaatsbaan.

Lees ook: Het meest romantische kerstuitje ooit (48 uur in Parijs!!)

Naast de speciale winteractiviteiten, kunnen jullie natuurlijk ook gewoon het museum in. Je komt het Spoorwegmuseum binnen in het oude deel, met rijtuigen van Koningin Juliana, oude koffers waar je door een gaatje naar binnen kunt kijken en waarin kleine sprookjes worden geprojecteerd. Als je eenmaal door dat oude deel heen bent, steek je het spoor over en kom je terecht in een soort pretpark (met gratis entree met je Museumjaarkaart!). Je hebt daar donkere ruimtes met karretjes die je door de geschiedenis heen rijden, met enge effecten en prachtige kleine dorpjes waar je in uitkomt. Soms mooier dan in de Efteling.

Buiten rijdt een mini-thalys, waar de kinderen rondjes mee kunnen rijden. Glijbanen, een winkeltje en een heleboel ruimte om te rennen! Alles gezien? Loop dan weer terug naar het oude deel, waar je in de brasserie bitterballen, warme Chocomel of een goed glas witte wijn kunt bestellen terwijl de kinderen spelen op het oude perron. Wij zeggen: doen!
 

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van Het Spoorwegmuseum. 1 januari is Het Spoorwegmuseum gesloten. 

Lees ook: Het allerleukste museum voor de kleintjes, Nijntje!

Beeld: spoorwegmuseum.nl