Yoga tijdens een familievakantie…kan dat? Ja, dat kan!

23.02.2015 14:00

Een tijd geleden ontmoette Monique een vrouw die zei: “Sinds mijn kinderen er zijn, heb ik gewoon geen tijd meer voor spiritualiteit.” Ze vond dat vreemd, maar begrijpt het beter nu ze zelf kleine kinderen heeft. Haar advies: ga op een vakantie met je gezin waar ook ruimte is voor verdieping.

Het is niet makkelijk als moeder tijd in te ruimen voor yoga, persoonlijke ontwikkeling of zelfs retreats. Toch raad ik elke moeder aan het wel te doen, want het maakt je vooral ook juist een leukere moeder als je tijd en aandacht aan jezelf blijft besteden. Bovendien bestaan er reizen waarin “best of both worlds” samenkomen. Dit is een greep uit mijn favoriete vakanties van het moment:

Familie Yogaweek 2-9 mei in Marokko

Op een geweldige plek in de bergen, op nog geen uur vanaf Marrakech. Mooi programma waarbij je aandacht en tijd hebt voor je eigen yogapractice terwijl er ondertussen goed op je kind gepast wordt. Voor de kids wordt er ook een superleuk programma aangeboden waardoor je naast de yoga ook tijd hebt om lekker een boekje te lezen, te relaxen of te wandelen in de omgeving. Nederlandse docente. Naast deze speciale week zijn hier in de zomer ook gezinnen welkom op deze locatie.

IMG-20150121-WA0008

Familieweek in Portugal

Op deze plek in de Algarve kun je het hele jaar door terecht met je gezin. Er zijn gezellige huisjes op een groot terrein, waar de ouders fijn aan yoga kunnen doen terwijl er voor de kinderen een oppas kan worden geregeld. Ook kun je er een waslijst fijne behandelingen boeken.

10625079_10154602066380125_4968633546170655303_n

Familie Yoga & Massage Retreat 2-6 april op Ibiza

Super leuk om samen yoga te beoefenen!  Vier volle dagen met yoga, liefdevolle en speelse massage vaardigheden, teamwork en creativiteit met als doel een ontspannen modus en uiteindelijk complete stilte te ervaren. Er wordt  een gevarieerd programma geboden waarin volwassenen en kinderen samen en afzonderlijk op spelende wijs bekend raken met yoga, massage, meditatie, spelletjes, muziek en nog veel meer. Nederlandse docente.

ibiza pool

Yoga op Paros

Deze reis is niet specifiek voor gezinnen ontwikkeld maar leent zich er wel goed voor. Je kunt gewoon met je gezin in het gezellige familiehotel slapen en moeders (of vaders) kan dagelijks naar de lessen van Oona. Er zijn twee gemeenschappelijke maaltijden waar de kinderen ook van harte welkom zijn maar verder ben je ook vrij om te gaan en staan waar je wilt op dit supermooie eiland.

Zen in Zweden

Niet ver buiten Stockholm vind je deze heerlijke spa, die in de zomer ook toegankelijk is voor kinderen. Dan zijn er allerlei activiteiten waar ze aan mee kunnen doen. Leuk in combinatie met een rondreis door dit schitterende land!

Een totaaloverzicht van familiebestemmingen met een ziel waar kinderen ook welkom zijn vind je op: https://happysoultravel.nl/kinderen.

yoga kinderen