Avontuurlijk en leerzaam dagje uit naar de Kemphaan

28.08.2015 13:30
kemphaan

De Kemphaan is een stadslandgoed midden in het natuurgebied van Almere-Hout. Het is er speciaal op gericht om kinderen meer te laten bewegen, naar buiten te krijgen en op ontdekkingstocht te sturen: wij denken dat hun missie geslaagd is!

LEES OOK: Een dagje verplicht buitenspelen in speeltuin de Batavier

Terwijl de kinderen het beest uithangen en in de bomen klimmen (don’t worry..aan een tuigje!), kun jij een kookworkshop volgen. Maar je mag ook mee klimmen, mocht je nog wat energie overhebben. Alle vaders kunnen in de brouwerij terecht en daar hun eigen bier brouwen, hebben ze weer wat om over op te scheppen tijdens verjaardagen ;)

Samen met de boswachter kun je vervolgens een wandeling door het bos maken, terwijl hij vertelt wat er allemaal te zien is. Erg leerzaam! Liever niet lopen? Stap dan op de fiets of kruip in de ecokar “De Beverbus” en ga op zoek naar de vele bevers die in Almere-Hout leven. Als je goed oplet zijn er ook reeën, vossen, zwijnen en ijsvogels te spotten. Als je hierna nóg niet moe bent (of juist wel), ga dan lekker knuffelen met alle boerderijdieren.

Natuurlijk is een kinderuitje niet geslaagd zonder pannenkoeken. Trakteer de kleintjes ze op een pannenkoek met zoveel mogelijk misselijkmakende dingen in pannenkoekenhuis Dubbel-Op. In de zomer komen hier regelmatig kindersterren optreden zoals Dirk Scheele, Hakim en Dikkie Dik. Vind jij pannenkoeken voor mietjes?? Er is ook een echte insectenlunch mogelijk (wij slaan over!)!
Klaar met het sportieve gedoe? Struin dan over de biologische boerenmarkt of ga apen kijken in het naastgelegen Stichting Aap. Mocht je er nou echt geen genoeg van krijgen; je kunt ook op de Kemphaan blijven slapen!

LEES OOK: Dagje uitwaaien aan zee en daarna met z’n allen naar Kosteluk

Er zijn nog veel meer leuke dingen te doen bij de Kemphaan. Voor alle mogelijkheden kun je terecht op hun website: de Kemphaan 

 

kemphaankemphaan