Ben je Frankrijk-moe? Ga deze herfst dan naar zuid-Slowakije!

22.09.2014 14:30
familiecamping boerencamping slowakije kamperen gezin vakantietips

Hou je van kamperen met de familie, dan eindig je toch vaak in Frankrijk. Maar wordt je op den duur niet een beetje moe van de stokbroodjes met brie? Gooi het dan deze herfstvakantie even helemaal over een andere boeg. Ga bijvoorbeeld naar Tsjecho-Slowakije en laat je verrassen. Wij tippen Camping Lazy, een kleine boerencamping in het zuiden.

Het is een flink stuk rijden, maar de route leent zich goed voor het maken van leuke tussenstops. Je komt bijvoorbeeld langs Praag, waar je heerlijk een dag kan blijven hangen en bijtanken. Boek lekker een luxe hotel voor jezelf, je bent immers in Tsjechië en daar is dat prima betaalbaar. Dan kan je de volgende morgen weer fris door naar zuid-Slowakije.

Camping Lazy is een boerderij midden op het platteland. Over het campingterrein scharrelen schapen, geiten en kippen. De camping is groot, maar heeft niet veel plekken (een stuk of vijftien). Hierdoor sta je heerlijk rustig en heb je veel ruimte. Er staan picknicktafels op het terrein en er is er een moestuin en een boomgaard waar je zelf groente en fruit mag plukken. Ook is er modern en schoon sanitair en een goedgevulde koelkast met drinken waaruit de gasten kunnen pakken. Voor kinderen zijn er genoeg spullen aanwezig: een schommel, een trampoline, een glijbaan, een opzet-zwembad en een trekkerbandzandbak. Ze kunnen ook skelteren, huttenbouwen, houtsprokkelen, paardrijden, de dieren knuffelen, een potje voetballen of zelf een speurtocht uitzetten in het bos.

De omgeving bestaat uit prachtige natuur, waar je heerlijk kan fietsen, wandelen, geocachen, paardrijden of wild kan kijken. Ook mag iedereen die het leuk vind meehelpen op de boerderij. De camping ligt redelijk dichtbij Boedapest, een stad die ook zeker een bezoekje (van een paar dagen) waard is.

Er zijn in totaal 15 plekken, en enkele compleet ingerichte tenten. In het hoogseizoen zitten er voornamelijk gezinnen, en daarbuiten is het er wat rustiger.

familiecamping boerencamping slowakije kamperen gezin vakantietips familiecamping boerencamping slowakije kamperen gezin vakantietips familiecamping boerencamping slowakije kamperen gezin vakantietips familiecamping boerencamping slowakije kamperen gezin vakantietips

Plus:
– 
Prachtig verzorgde camping waar het je aan niets ontbreekt.
– Zachte prijzen, en een leuke uitvalsbasis voor een bezoekje aan bijvoorbeeld Boedapest.
– Voor kinderen is het een hardstikke leuke plek.

Min:
– Het is echt een flink stuk rijden (21 uur)!

Camping Lazy
Arnold Sikking & Bernadette Kuijpers
Duchenec 163
96 252 Cerovo Slowakije
info@minicamping.eu
https://www.minicamping.eu/