Beste Sinterklaas, dit is mijn verlanglijst

01.12.2022 18:00

Lieve Sint, ik weet, u bent een kindervriend, maar kunt u dit jaar ook eens wat moeders blij maken? Hierbij namens alle moeders van Nederland mijn bescheiden verlanglijst. 

Lees ook: 33 zalige fantasieën van een moeder

Lieve Sint, ik weet dat u van nature een kindervriend bent, maar u schijnt als Goedheiligman vroeger ook best wat vrouwen te hulp zijn geschoten. Kunt u dat gebruik misschien weer in ere herstellen? Ik durf bij deze te beweren dat de moeders van nu best wat extra aandacht kunnen gebruiken. En aangezien u heilig bent en zo, kunt u vast wel wat met onderstaand verlanglijstje. Zie het maar als inspiratiebron, wij laten ons graag verrassen.

  1. Slaap. Wij willen graag 144 uur slaap in onze schoen. Bij voorkeur non-stop en ononderbroken.
  2. Een teleporteermachine. Zodat we, als we onze baby eindelijk in onze armen op ons bed in slaap is gevallen, we ons naar de woonkamer kunnen teleporteren. Let wel: zonder dat de baby het merkt. Het moet dus een beetje een vernuftig ding zijn.
  3. Chocola die in ons lichaam wordt omgezet in omega 3 vetzuren. Gewoon, hoppatee. Het moet wel echt naar chocola smaken, maar dat spreekt voor zich.
  4. Vitaminen met cafeïne. Of in elk geval: iets waar we een instant energieboost van krijgen en wat ook nog gezond is.
  5. Jamie Oliver. Of anders het talent van Jamie Oliver, zodat wij al zijn 15-minute meals ook echt in 15 minuten kunnen maken, en niet in 35 minuten. Want daar hebben we dus écht geen tijd voor.
  6. Een beetje een platte buik. We hoeven echt niet allemaal Doutzen te zijn, maar die mum tum mag u mee naar Spanje nemen.
  7. Een robotschoonmaker. Dus niet zo’n laffe robotstofzuiger die de hoeken van je kamer overslaat, nee: een echte schoonmaakmachine die het speelgoed weer in de manden deponeert en de spaghetti tussen de kieren van de vloer uit krabt. Eentje die we na afloop weer in de kast kunnen zetten en tevoorschijn kunnen halen wanneer ons dat uitkomt.
  8. Een wasopvouwer. Wij zijn natuurlijk heel dankbaar voor de uitvinding van de was- en de droogmachine, maar een machine die de was ook sorteert en opvouwt, is dat nou echt te veel gevraagd? Lijkt ons niet.
  9. Een masseur aan huis. Want van al dat gesjouw met kinderen krijgen we dus best wel een zere rug. Maar we hebben geen tijd om helemaal naar een masseur toe te gaan. En ook geen geld, want dat gaat de laatste tijd allemaal op aan kinderkleren. De masseur loopt zo eigenlijk een belangrijke bron van inkomsten mis. Dus als hij gewoon langs kan komen en liefst ook op uw kosten, dan is dat wel zo handig voor alle partijen.
  10. Seks. Met onze eigen man, welteverstaan. Iets met tijdgebrek en je minder sexy voelen als je om 22.30 uur nog de was loopt op te vouwen. Dus als u wellicht de juiste omstandigheden kunt creëren, bijvoorbeeld: doorslapende kinderen en zie verder punt 1 tot en met 9, dan hoort u ons verder niet klagen. Dank u wel!

Lees ook: Moeders zijn geregeld te moe voor seks, blijkt uit het minst verrassende onderzoek ooit