Boodschappen doen én eten met de kinderen bij Landmarkt

06.02.2015 13:00

Barbara test elke week voor het Parool een plek in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: Landmarkt.

Vorige winter gingen we sleetje rijden in Durgerdam. Dijkje op, dijkje af. Omdat dit natuurlijk maar een half uurtje leuk is (‘Koude handjes’) moesten we al snel iets nieuws verzinnen. Zo kwamen we terecht bij Landmarkt, waar ze een heerlijk café restaurant hebben.

We bestelden warme chocomel, biertjes en bitterballen. En toen kwamen we op het lumineuze idee om de kinderen ondertussen de boodschappen te laten doen.

Welke koekjes zullen we deze week kopen? Nee, die zijn te groot. Haal maar een ander pak. Welk fruit? Doe maar in de wagen! Sindsdien is het vaste prik voor lange zondagmiddagen, want de kaart wordt er steeds spannender.

Pasta putanesca als hoogtepunt heeft plaatsgemaakt voor knapperige stukjes octupus als hoofdgerecht. Voor de kinderen is er de biologische hamburger. De openingstijden zijn wel een beetje vreemd. Tot 5 uur is alles in orde, maar dan, net als je zin hebt in die vegetarische ballen van Chef Thor, gaat de keuken dicht. Sorry. De chef moet zich voorbereiden op het avondeten. Vervolgens gaat de supermarkt dicht om 19 uur (zondag) terwijl het restaurant openblijft. Niet vergeten dus om voor het hoofdgerecht even langs de kassa te gaan.

Topattractie is Katja Schuurman, die er hooggehakt met rode lippenstift haar boodschappen doet (veel flessen water, zou dat haar beautytip zijn?) en Jort Kelder die er om de hoek woont. Maar wij kijken vooral uit naar de lente, want dan kunnen we in die heerlijke tuin achter het restaurant gaan zitten, terwijl de boodschappen langzaam tot ons komen.

Oudervriendelijk: 4/5 sterren

Kindvriendelijk: 4/5 sterren

Kinderstoel? Ja

Kindermenu? Nee

Landmarkt
Schellingwouderdijk 339
Amsterdam

Beeld: Landmarkt