Borrelplanken en biologische babyhapjes bij Van de Buurt in Amsterdam

Borrelplanken en biologische babyhapjes bij Van de Buurt in Amsterdam
Zin in een dagje Amsterdam, maar heb je de Dam en het Leidseplein wel een beetje gezien? Ga dan een keertje naar Bos en Lommer. Ga lekker shoppen (Apino of Knotsknetter zijn aanraders) of breng een bezoekje aan de fruittuin van west (een heuse biologische boomgaard in de stad). En na afloop lekker uitrusten bij restaurant Van de Buurt. 

Van de Buurt is een heerlijk restaurant, waar je van ‘s ochtends tot ‘s avonds terecht kan. Met het hele gezin welteverstaan. Binnen liggen spelletjes, kinderboekjes en Donald Ducks, en ook de kaart is ingericht op kinderen. Zo hebben ze voor kinderen een kinderkaart (met kinderprijsjes), en voor de allerkleinsten biologische babyhapjes van de De kleine keuken. Verder vind je binnen 8 kinderstoelen, en een verschoonplek  bij de wc’s. Kortom: van alle gemakken voorzien.

En niet alleen kinderen zitten er lekker, ook voor ouders is er meer dan genoeg te genieten. Van de Buurt werkt zo veel mogelijk met producten van lokale producenten. Chocola van Tony Chocolonely, koffie en thee van Simon Levelt, en de veganistische Dutch Weed Burger. Voeg daar een uitgebreide bier-, wijn- en borrelkaart aan toe, en je hebt een heerlijke plek om een goed onderuit (of door) te zakken.

Van de Buurt ligt in een rustig stuk van Bos en Lommer in de wijk Landlust. Het grote terras ligt deels aan de kop van de Rijpgracht waar je uitkijkt over de dobberende bootjes. In het restaurant zijn 80 zitplaatsen en bij mooi weer kunt u gebruik maken van het fantastisch terras waar 110 stoelen staan. Van de Buurt is te bereiken met Tram 12 of 14 en Bus 18 of 21. Voor de deur parkeren (zondag gratis) of voor slechts 1,50 per uur bij Tetterode parking wat op slechts 5 minuten lopen is.

Van de Buurt
Gerard Callenburgstraat 1
1055 TV, Amsterdam
Telefoon 020-3701661
Email: [email protected]

Openingstijden
Ma t/m do: 10:00 tot 23:00
Vr t/m zo:  10:00 tot 24:00

Bron: Van de Buurt / Facebook

LEES OOK: Een dagje Amsterdam met een kleuter in 19 woede-aanvallen

 

 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Heel zoet! Moeder probeert dochter te leren dat ze niet met vreemden mee moet gaan

Het is belangrijk om je kinderen te leren dat ze niet zomaar...
Lees verder