Strijk neer voor een borrel bij Brasserie STREEK (met geluidsdichte indoorspeeltuin!)

11.10.2019 04:55

In een monumentaal pand aan de Grote Markt in Culemborg zit brasserie STREEK. In dit kindvriendelijke restaurant kunnen je kinderen uitrazen in de (geluidsdichte!) indoorspeeltuin, terwijl jij geniet van een wijntje of een uitgebreid diner. 

Met de huiskamerinrichting nodigt STREEK uit om neer te strijken voor een kopje koffie, een drankje of een uitgebreide maaltijd. En uitgebreid dineren is geen probleem. Achterin de zaak is namelijk een grote indoor speeltuin gebouwd, waar je kinderen zich uren kunnen vermaken. De speelplaats is volledig geluiddicht (geniaal!) en heeft een glazen wand, zodat ouders of verzorgers hun kinderen in de gaten kunnen houden. Zoals STREEK het zelf zegt: ‘We willen absoluut geen speelparadijs zijn, zoals je die vindt op veel industrieterreinen met alleen patat en een frikandel. We willen een kindvriendelijk restaurant zijn waar spelen een onderdeel van is, maar niet het hoofddoel.’

Vanuit het restaurant heb je vrij uitzicht op de open keuken. Die is bijzonder, aangezien er bij STREEK helemaal gasloos gekookt wordt. In plaats daarvan wordt al het eten bereid op houtskoolbarbecues en elektrische kookplaten. Deze worden, net zoals de rest van het restaurant, gevoed door 100% groene energie. Duurzaamheid staat bij STREEK sowieso hoog in het vaandel. Het eten dat ze serveren is zo veel mogelijk afkomstig van duurzame teelt en diervriendelijke leveranciers. Dus je kan zonder schuldgevoel een kippetje of een biefstukje bestellen.

Bij STREEK zit je voor zowel lunch als diner helemaal goed. Ze serveren smakelijke gerechten van een overzichtelijke kaart. Voor kinderen hebben ze een aparte lunch-en dinerkaart.

Brasserie STREEK
Markt 15
4101 BW Culemborg
T. 0345 – 820 380
E. Info@brasseriestreek.nl
www.brasseriestreek.nl

LEES OOK: Wát een prachtige buitenplaats (en nog goed eten ook)