Heerlijk eten bij Brasserie Zypendaal in Arnhem (eendenborst en broodje hagelslag!)

26.01.2018 04:55

Vlakbij park Sonsbeek in Arnhem ligt brasserie Zypendaal, het restaurant dat in 2014 overgenomen is door Bart en Esther. Geen hippe toestanden of moeilijke bediening, maar gewoon een prachtig restaurant waar iedereen welkom is voor de lunch, een borrel of een uitgebreid diner. 

Brasserie Zypendaal is ideaal gelegen aan de rand van de Burgermeesterswijks, tegenover park Sonsbeek. In de zomer heb je op het terras prachtig uitzicht op dit park. Binnen ziet Zypendaal er trouwens ook fantastisch uit. Een mooie, glimmende bar, leren stoelen, en een moderne look, die gelukkig niet té hip is. Voor kinderen die niet al te lang stil willen zitten is er een speelhoek.

De menukaart ziet er fantastisch uit, en bevat gerechten met een kleine twist. Geen ingewikkelde dingen, maar wel gerechten waaraan je merkt dat ze er extra moeite in hebben gestoken. Neem bijvoorbeeld de Kipkerrie 2.0 als voorgerecht: gerookte kuikenborst met curry crème, zoetzuur van bleekselderij en rode grapefruit. Of ga voor de vegetarische lasagne als hoofdgerecht, met gepofte knolselderij, paprika, courgette en groene asperges met een saus van Gruyèrekaas en basilicum. Mmm…

Voor kinderen is er een speciale kinderkaart, met kleinere, simpelere gerechten. Voor een kleiner prijsje uiteraard. Zo kun je voor lunch een boterham met pindakaas of hagelslag krijgen (1,75 euro), en hebben ze bijvoorbeeld friet met vissticks (7,50), spaghetti Bolognese (8,00) of tomatensoep met balletjes (4,00) als avondeten. Goed geregeld toch? Dat dachten wij ook!

Brasserie Zypendaal
Zijpendaalseweg 95
6814 CH Arnhem

www.brasseriezypendaal.nl

Bron: Brasserie Zypendaal

LEES OOK: Aanrader: ga naar deze prachtige dierentuin in Arnhem