Deze post over werkende moeders vs. thuisblijfmoeders is om razend van te worden

23.12.2018 04:55

Over het ouderschap en al helemaal in de online wereld die hier bij hoort kom je de meest provocatieve en uitgesproken overtuigingen tegen. Daar weten wij bij Me-to-We uiteraard alles van. 

Op de Facebookpagina van The Transformed Wife, een website met als doel dat oudere vrouwen, jonge moeders begeleiden betreffende het Bijbelse Moederschap, verscheen onlangs deze flow-chart:

Deze post is gelijk enorm viraal gegaan, met behulp van zowel v00r- als tegenstanders van deze boodschap. Op dit papiertje worden carrière-moeders met de grond gelijk gemaakt. Zo zouden ze alleen maar in staat zijn magnetronmaaltijden voor het gezin te maken, niet meer intiem kunnen zijn met hun partner en zou überhaupt hun hele leven uit elkaar vallen van ellende.

Maar het impliceert ook voor de thuisblijfmoeders iets belachelijks; namelijk dat die een heel simpel en eenvoudig leven zouden hebben, altijd tijd en zin zouden hebben zouden hebben in seks, uitjes naar het strand en het park en ze dagelijks lachend in de keuken zouden staan. Terwijl de thuisblijfmoeders weten; de hele dag het huishouden regelen, voor de kinderen zorgen en ook nog tijd voor jezelf te hebben gaat je ook niet in de koude kleren zitten.

Kortom, een erg bijzondere boodschap, waarvan wij ons kunnen voorstellen dat eigenlijk alle moeders er pislink van worden.

Lees ook: Zes tips voor thuiswerken als je partner papa-/mamadag heeft