Corfu is in een woord ge-wel-dig!! En maar 2,5 uur vliegen ;)

Een vakantie vol cultuur, natuur, rust, ruimte, genoeg voorzieningen én een kindvriendelijke bestemming. Het klinkt te mooi om waar te zijn, dus wij gingen op onderzoek uit. Is dit überhaupt mogelijk? Hier komt het verlossende antwoord: jazeker! Je vindt het allemaal op het Griekse eiland Corfu! 

Corfu is het meest Noordelijke eiland in de Ionische zee, en ligt aan de westkust van Griekenland. Lekker dichtbij dus, met maar 2,5 uur vliegen. Alleen daarom is het al een droombestemming, want in de zomer is het er ook nog eens gegarandeerd mooi weer!

Het eiland is ontzettend groen, en dat is dan ook een van de eerste dingen die opvallen als je aankomt op het eiland. De natuur is adembenemend en – ondanks behoorlijk wat toerisme – nog steeds ongerept. Maar dankzij dat toerisme is het ook een eiland waar je alles vindt wat je maar nodig kan hebben. Van restaurants met kindermenu’s, tot waterparken en supermarkten met hagelslag. Alleen is dit geen bestemming waar de reclameborden en de neonverlichting je vanuit het vliegtuig al tegemoet schreeuwen. Haleluja! Corfu gaat dus wel mee met de tijd, maar heeft zijn grenzen. De pittoreske dorpjes zullen echt niet gauw vervangen worden door skyscrapers en giga-resorts. Wij zijn fan!

corfu

Helaas is het eiland wel behoorlijk groot met een oppervlakte van ruim 600 kilometer. Dus, vooral als je met een kind reist, zul je keuzes moeten maken. En eigenlijk wordt het niet echt makkelijker kiezen na het lezen van deze tekst. Dus. Ja. Hmm.. Emigreren dan maar?!?

Kerkya is de hoofdstad van Corfu, en is ook meteen het hoogste punt van het eiland. Maar, ondanks dat er heel veel te doen is en het wordt gezien als de mooiste stad van Griekenland, is het niet echt de beste bestemming voor een strandvakantie. Wel kun je er uitstekend shoppen, markten afstruinen, heerlijk eten, over de promenade wandelen en een tocht door te stad maken per paard en wagen of het treintje. Voor een dagtripje is Kerkya dus zeker de moeite waard!

kerkyraa
Kerkyra

Voor een vakantie met kinderen raden wij de plaatsen Agios Giordios en Paleokastritsa aan. Beide zijn plaatsen waar je als gezin uitstekend uit de voeten kan én allebei hebben ze de eigenschappen waarom je op vakantie gaat: een azuurblauwe zee, pittoreske dorpjes en een idyllische omgeving. Ja, het klinkt heel afgezaagd. Maar deze dorpjes komen rechtstreeks uit een tijdschrift.
Paleokastritsa ligt aan de Noordkant van Corfu. Er is geen zandstrand, maar een strand met kleine kiezeltjes. Op zich geen grote ramp dus! Paleokastritsa ligt ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Kerkyra verwijderd en is adembenemend mooi. Het wordt omringd door twee prachtige baaien met azuurblauw zeewater, cypressen en olijfbomen. En als je nou slim bent ga je éérst even naar het Corfu Aquarium, voordat je richting het strand gaat. Kinderen moe van alle indrukken – jij lekker chillen op het strand. Win-win!
Agios Giordios ligt op 17 kilometer afstand van Kerkyra, aan de westkant van Corfu én beschikt over een heerlijk zandstrand wat langzaam afloopt in zee. Ideaal dus voor kinderen om in het ondiepe water te spelen! Ondertussen geniet jij van het uitzicht op de zee en de omliggende groene bergen.

agios giordios
Agios Giordios

Paleokastritsa1Paleokastritsa

En uiteraard hebben we in deze prachtige badplaatsen weer minstens net zulke mooie én kindvriendelijke vakantieadressen verzameld, allemaal kleinschalig, rustig gelegen en toch overal dichtbij.

1. Romantic Palace: – Agios Gordiosromantic palacee

2. Afrodite’s Pool and Studios – Paleokastritsa
aphrodite

 

Ook deze bestemmingen zijn geweldig met kinderen! SNEL!! Deze 7 droombestemmingen hebben nog een plekje vrij deze zomer!

Geschreven door
More from Ilana Tetenburg

Deze mannen zijn volledig toegewijd aan het vaderschap. En het ziet er zó schattig uit!

Mannen lui? Doen ze niks in huis? Maken ze meer troep dan...
Lees verder