Cultuur, klauteren en vissen kijken: de 3 leukste uitjes in regio Arnhem

14.04.2022 10:00

Yes, het is weer tijd voor avontuur en om lekker naar buiten te gaan, zeker nu de lente is begonnen. Franke, moeder van Puk (10) en Olle (7), tipt de leukste uitjes in de omgeving van Arnhem.

Na veel binnen zitten deze winter en de kinderen vermaken met bakken, gamen en spelletjes laten de temperaturen het eindelijk toe om weer wat meer naar buiten te trekken. Ik vind het al heerlijk dat we lekker in de tuin kunnen zitten, de kinderen weer de straat opgaan en boodschappen op de fiets doen geen straf is. Maar even een andere omgeving, wat leuks ondernemen met het gezin en mooie herinneringen maken is iets waar ik ook echt naar snak. Eindelijk weer erop uit en opladen met frisse energie. En waar doe je dat beter dan in de buurt van Arnhem, waar je dus echt alle kanten op kunt!

De leukste attracties rond Arnhem

Weleens Arnhem en omgeving ontdekt met de kinderen? Doen! De stad Arnhem is niet alleen bruisend en gezellig (veel afwisseling qua restaurants, toffe winkels en een Mode Biënnale die mijn hart sneller doet kloppen), maar ook met de kinderen is er van alles leuks te doen, zeker in het vrolijke voorjaar. Hierbij: onze top drie. Veel plezier!

1. Museum Arnhem

Om met de stad te beginnen: Arnhem is een gezellige, veelzijdige stad die voor iedereen wat te bieden heeft. Lekker shoppen, heerlijk eten, maar ook: cultuur snuiven. Het vernieuwde Museum Arnhem is vanaf 13 mei geopend en het belooft veel goeds: het museum is uitgebreid met een tentoonstellingsvleugel, Studio Museum Arnhem, een nieuw depot en een gratis beeldentuin. In de Studio draait het om zelf samen dingen maken  met verschillende materialen. Ook de tuin is geweldig: lekker een beetje pingpongen en schommelen, of gewoon liggen in het gras en genieten van deze ‘groene buitenzaal’. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat de kinderen het niet leuk vinden: er is een speciale familieroute waarbij het allemaal draait om samen ontdekken. Kortom, leuk voor jong én oud.

2. Burgers’ Zoo

Van het tropisch regenwoud tot de Afrikaanse savanne: hier ontdek je verschillende natuurgebieden ter wereld. Er is zelfs een overdekte mangrove en een tropisch koraalrif! Er zijn zeven leefgebieden, waarbij dieren in grote vrijheid leven tussen allerlei bijzondere en inheemse plantensoorten. Ook vind je er een speeltuin, zodat je kinderen zélf ook even voor aap kunnen spelen. Tip: in mei en juni vind je in Burgers’ Zoo Ocean Bricks: dan zwemmen er dertig zeedieren rond in het hele park. Geen echte hoor, maar gemaakt van kleurige steentjes. Herkennen je kinderen welke zeedieren het zijn? Ook leuk voor mama trouwens: maak hier maar eens een selfie, met de vier meter lange orka gezellig op de achtergrond.

3. De Spelerij & De Uitvinderij

Aan de rand van Dieren, midden in het groen, vind je speelpark De Spelerij & De Uitvinderij. Hét ideale uitje met kinderen die actief zijn en graag klauteren, springen, draaien, maken en ontdekken. De Spelerij bestaat uit fantasierijke speelkunstwerken, verspreid tussen de bomen. Van grijpers tot hijskranen, voertuigen en kruiwagens en transportbanden: als je kind hier niet helemaal los kan gaan, dan weten wij het ook niet meer.

Bij De Uitvinderij komen jonge kunstenaars helemaal aan hun trekken. Gereedschap, machines, alles staat klaar om de leukste kunst helemaal zelf te maken. Niets is te gek: van een luchtballon van metaal, tot het omvormen van plexiglas, er zijn materialen genoeg en aan het eind van de dag mag je ook nog eens je kunstwerk mee naar huis nemen.

Wat ook nog erg leuk voor de kinderen is: zelf broodjes bakken met vers deeg op een stokje. Vullen met jam of hagelslag: je beleeft hier echt een dag om nooit te vergeten.

PS: Er is nog veel meer te doen. Het is natuurlijk heerlijk om de stad in te duiken en neer te ploffen op leuke terrasjes of bij een van de pannenkoekenrestaurants. Met kleine kinderen is een kinderboerderij gegarandeerd een succes, zoals die bij Landerij de Park. Na het aaien van konijnen en geitjes maak je een ommetje in de omgeving. Ook de stadsboerderijen de Korenmaat (met moestuin) en Presikhaaf (met speeltuin) zijn een bezoekje waard. Als de kinderen zich even uit willen leven in de natuur ga je naar Horsterpark. Een prachtig gebied met speelbos, speeltoestellen en leerbos.

Alle uitjes vind je hier overzichtelijk bij elkaar.