Dan máák je maar zin (in fotoalbums maken!)

05.11.2017 00:10

Femke is nu vier jaar moeder en elke week neemt ze zich voor om aan het foto-albums te beginnen. Toen ze deze foto ontdekte raakte ze geïnspireerd. Heel even.

leukideefotoalbum

Ik droom er de laatste tijd zelfs van hoe ik op de ouderwetse manier, met lijm en foto’s, een album voor Max in elkaar knutsel. Met tekstjes over de bevalling en zijn eerste lachje en de dag waarop hij voor het eerst stond. Net zoals mijn moeder deed. De rauwe werkelijkheid is echter dat ik niet snap hoe ik de foto’s van mijn mobieltje op de computer moet zetten, geen zin heb om een selectie van de foto’s te maken en ondertussen ook allang weer vergeten ben wanneer Max voor het eerst lachte. Waarover ik me dusdanig schuldig voel dat ik het hele project ‘fotoalbum’ gewoon blokkeer.

Volgende week…
Maar goed, ik kwam laatst deze foto tegen met als onderschrift: fotografeer je kind elk jaar op zijn (of haar) verjaardag met het aantal ballonnen in z’n handen dat gelijk staat aan de leeftijd. Top idee, zeg nou zelf! Ik ben zeker een week in de overtuiging geweest dat ik het weekend Max met een ballon in zijn handen zou fotograferen en vervolgens aan het sorteren van zijn babyfoto’s zou beginnen.

Nee. Dat is me inderdaad nog niet gelukt. Ik zet in op volgende week.
(Ik geloof trouwens niet dat het kind op die foto drie is!)