Date night met je man? Ga een keer samen naar een Escape Room (en test je huwelijk)

Date night met je man? Ga een keer samen naar een Escape Room (en test je huwelijk)
Natuurlijk is het leuk om met je kinderen op stap te gaan, maar soms wil je er ook wel even met zijn tweeën tussenuit. Even lekker met zijn tweeën eten, naar de film of je een uur lang laten opsluiten in een kamer waarbij je samen raadsels moet oplossen. Ja, waarom ook niet!

Het fenomeen Escape Rooms is de laatste jaren steeds populairder geworden. Bijna in elke grote plaats of stad vind je er inmiddels wel een (of meerdere). Het idee is simpel. Je wordt een uur lang opgesloten in een kamer, en je moet voordat het uur voorbij is ontsnapt zijn. Hoe? Door raadsels op te lossen, de kamer af te speuren naar hints en, hier komt-ie dan, samen te werken. Leuke bijkomstigheid, een Escape Room is zo’n intensief spel dat het je waarschijnlijk gaat lukken om een keer echt niet over de kinderen te praten tijdens jullie avondje uit.

Escape Rooms zijn er in alle soorten en maten, en met verschillende moeilijkheidsgraden. Bijna alle kamers hebben een thema of verhaal, denk bijvoorbeeld aan Het Circus, De Tandarts of De Meisjeskamer. Het is wel handig om van te voren een beetje research te doen naar Escape Rooms met goede recensies. Omdat het nu zo populair is zijn er in korte tijd veel kamers bij elkaar gekomen, en sommige zitten een stuk minder goed of spannend in elkaar dan andere kamers. Aanraders zijn bijvoorbeeld die van Escape Challenge in Delft en Zoetermeer, of de Escape Room in Bunschoten. Check ook even hoe ‘eng’ de kamer is. De verhalen van de kamers kunnen namelijk varieren van Sherlock Holmes-achtige mysteries (niet eng) tot horrorfilm-achtige taferelen met schrikeffecten, geluiden en supercreepy achtergrondverhalen.

Een Escape Room is echt een aanrader als je van spelletjes houdt. Als je op tijd alle clues weet op te lossen en binnen het uur kunt ontsnappen geeft dat een onwijze kick. Vaak wordt je deelname ook gefilmd (meestal kijkt er een medewerker via een camera mee om aanwijzingen te kunnen geven als je echt vastloopt), en kan je achteraf de ‘hoogtepunten’ van je deelname terugkijken.

Een overzicht van Escape Rooms in Nederland (met reviews) vind je hier.

LEES OOK: Frankes briljante relatietip: Dipje? Ga naar een Escape Room!

Geschreven door
More from Sanne Mulder

11 Kinderen die precies weten hoe ze hun ouders gek kunnen maken

Kinderen, soms zijn ze lief (wanneer ze slapen, bijvoorbeeld), maar soms drijven...
Lees verder