De 26 dingen die elke moeder iedere vrijdagavond denkt

28.10.2016 19:00
De 26 dingen die elke moeder iedere vrijdagavond denkt

Het is weer vrijdag, de week is weer voorbij, de enige echte alle veer- oh nee, dat is een heel oud lied van de radio. Wat we zeggen willen: vrijdagavond! De avond der avonden! Het weekend is begonnen! Dit is wat Renske allemaal denkt als de klok half zes slaat.

LEES OOK: 49 dingen die je denkt tijdens een weekendje weg zonder kinderen

 1. Oh, wat een heerlijkheid. Dit. Is. Genieten. We hebben het weer gehaald, de week is weer voorbij, hiep hiep hoera! Wat zullen we allemaal voor geweldigs gaan doen? De wereld, herstel: het weekend, ligt aan onze voeten.
 2. We kunnen de oppas bellen, vragen of ze misschien spontaan kan komen? Dan kunnen wij de stad in voor een borrel, net als vroeger. Jaaaa, vet goed plan.
 3. Wel eerst even de wederhelft polsen of hij ook zin heeft.
 4. Ai. Hij is moe. MOE.
 5. Het is ook niet meer wat het geweest is qua energielevel.
 6. Toegegeven, ik ben ook klappend kapot, maar daar bestaat wodka voor, of niet dan?
 7. Goed. Dan maar gezellig naar The Voice of Holland kijken. Geen blitse activiteit waar je Instagram mee kan opleuken, maar laten we eerlijk zijn: het is weer een hit. En Waylon en Sanne zijn misschien een setje dus dat is ook leuk.
 8. Laten we dan wél even lekker een flesje halen bij de slijter. Twee flesjes. Twee flesjes.
 9. Oh, en misschien kunnen we morgen dan uit eten? Even de oppas een appje stu-
 10. Of nee, wacht. Er wás iets morgen. Wat was het ook alweer? Wat was het ook alweer? Dat geheugen is ook niet meer wat het geweest is. Sterker, het is een groot zwart gat. Een blinde vlek. Een dode hoek.
 11. Mijn geheugen is een dode hoek.
 12. Ohja, we hebben de verjaardag van buurpeuter F. En ik zie het nou niét bepaald zitten om daarna nou nog uit eten te gaan. Dat is namelijk vragen om problemen. Qua in slaap vallen op je bord.
 13. Fak, ik moet nog een cadeautje hebben voor peuter F. Nou, dat moet dan vanavond maar online bij elkaar geshopt worden.
 14. Wel jammer, dat het vanavond niet lukt om op stap te gaan.
 15. Ook wel triest eigenlijk. Ik bedoel, dat noemt zich dan een vrijdagavond. Op de bank zitten kijken  naar een of andere zangshow, met allemaal pubers en mensen die hun toekomst nog voor zich hebben en nog gaan doorbreken enzo.
 16. Terwijl ik mijn beste tijd heb gehad.
 17. Raap me op echt. Waar is de wijn.
 18. Hoe dan ook, ik ga vanavond niet alleen voor de buurpeuter shoppen, ik ga OOK iets leuks voor mezelf shoppen. Iets luxe en duurs. Toegegeven, het is uit pure onvrede over deze mislukte vrijdagavond maar er zijn ergere dingen in de wereld.
 19. Bijvoorbeeld dat maandag het weekend alweer voorbij is.
 20. En dat ik morgen niet kan uitslapen.
 21. En dat ik DEF moet schoonmaken dit weekend. Oh, en dat er heel veel was ligt. En dat ik vanavond een zelfgemaakte stoof zou willen eten maar dat ik daar geen tijd voor heb gehad want mensen die een perfecte stoof eten ’s avonds die hebben overdag tijd gehad om ‘m voor te bereiden. En ik moest natuurlijk weer WERKEN.
 22. Ik snak soms zo ontzettend naar een tennisbaanleven.
 23. Weet je wat het is? Ik ben ook gewoon veel te dik om nu in een club te hangen. Dus ik hoef helemaal niet jaloers te zijn.
 24. Wat ik moet doen is simpel, en dat is honderd kilo afvallen.
 25. Bovendien ben ik veel te moe om nu in een club te hangen. There, I said it. Veel te moe. Echt veel te moe. Gigantisch moe. Godsamme wat ben ik moe. Check die wallen dan.
 26. Mijn zicht raakt er zowat onder bedolven.
 27. Weet je wat! Misschien moet ik vanavond maar eens vroeg naar bed. Van veel slapen val je bovendien af heb ik laatst ergens gelezen. En dan morgenochtend om effing zeven uur gezond weer op.
 28. Ben ik tenminste een beetje fit voor de verjaardag van buurpeuter F.
 29. Dacht ik dat echt? Jepster, dat dacht ik echt. Ai ai. Het leven zit toch potdorie vol verrassingen. Helemaal als je eenmaal kinderen hebt.

LEES OOK: Dit weekend zijn de kinderen uit logeren!